ΕΛΛΑΔΑ

Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Στιγμιότυπα από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Στιγμιότυπα από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού
Όμορφες στιγμές και χαμόγελα στον φετινό Μαραθώνιο της Αθήνας CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Στους ρυθμούς του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου σήμερα Κυριακή 13/11 η Αθήνα, με χιλιάδες αθλητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και πολίτες να ξεχύνονται στους δρόμους αλλά και το σημείο τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να εμψυχώσουν και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των μαραθωνοδρόμων

Η ατμόσφαιρα στην Αθήνα θύμιζε σήμερα μια μεγάλη γιορτή, καθώς με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι Αθηναίοι -μικροί και μεγάλοι- παρακολούθησαν από κοντά τις εξαντλητικές προσπάθειες των αθλητών.

Οι μαραθωνοδρόμοι προσέφεραν για ακόμη μια χρονιά μοναδικές στιγμές στους θεατές, δίνοντας μαθήματα αλληλεγγύης και ευγενούς άμιλλας στους παρευρισκόμενους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο φετινός νικητής του Μαραθωνίου, Χαράλαμπος Πιτσώλης, ο οποίος περίμενε στη γραμμή του τερματισμού τον συναθλητή του Κώστα Γκελαούζο για να τον καταχειροκροτήσει.

Συγκινητική ήταν και η βοήθεια που προσέφεραν δύο αθλητές σε συναθλήτριά τους, η οποία λιποθύμησε λίγο πριν από τον τερματισμό.

Οι Αλεξάντρ Γκομέ και ο Μπόιντ Τάιλερ έτρεξαν προς το μέρος της Νίκης Ροδίτη, την πήραν αγκαλιά και την βοήθησαν να τερματίσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ