ΕΛΛΑΔΑ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Τελευταίο αντίο» με σημαίες, λουλούδια και φωτογραφίες

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Τελευταίο αντίο» με σημαίες, λουλούδια και φωτογραφίες
Πλήθος κόσμου έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου Αλέξανδρος Γαστεράτος / CNN Greece

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών από αρκετά νωρίς το πρωί της Δευτέρας (16/01) και πριν ακόμη ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, για να τον αποχαιρετίσουν. 

Το λαϊκό προσκύνημα ξεκίνησε στις 6: 15 το πρωί της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στην Μητρόπολη Αθηνών.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους έφτασαν στην Αθήνα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Κάποιοι από αυτούς κρατούν ελληνικές σημαίες με το βασιλικό θυρεό, άλλοι φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ με τη σύζυγό του αλλά και χαρτάκια στα οποία αναγράφεται «Αθάνατος βασιλιάς Κωνσταντίνος».

Μετά τις 7:00 το πρωί της Δευτέρας, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην είσοδο της Μητρόπολης καλύπτοντας τον χώρο ενώ εξακολουθεί και φτάνει κόσμος στο σημείο σχηματίζοντας μεγάλη ουρά.

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρίσκεται έως τις 10:30 το πρωί της 16ης Ιανουαρίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η άφιξη όσων έχουν προσκληθεί για την κηδεία οι οποίοι θα βρίσκονται στον εσωτερικό χώρο της Μητρόπολης Αθηνών.

Συνολικά θα είναι 200 άτομα, με τους περισσότερους να προέρχονται από βασιλικές οικογένειες ενώ θα καθίσουν σύμφωνα με σειρά που ορίζει το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ