ΕΛΛΑΔΑ

Διαδηλώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη σε όλη τη χώρα

Διαδηλώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη σε όλη τη χώρα
CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πραγματοποιούνται αυτή την ώρα σε όλη την Επικράτεια, με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται σε κεντρικά σημεία των πόλεων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, των Χανίων και του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάματος και στα Προπύλαια, σε ένα ακόμη συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, διεκδικώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη, αλλά και να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή μέτρα για ασφαλείς μεταφορές.

Λάρισα

Παράλληλα, σε βαθύ πένθος και με μεγάλη συμμετοχή εξελίσσεται το μεσημέρι της Κυριακής (12/3) στη Λάρισα, την οποία διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αρκετές συλλογικότητες και μαθητές των σχολείων.

Νεολαία και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και προβάλλουν αιτήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Η διαδήλωση που λαμβάνει χώρα την Κυριακή είναι συνέχεια της πολύ μεγάλης σε όγκο πορείας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (8/3) στο πλαίσιο της απεργίας, όπου μαθητές, νέοι και εργαζόμενοι της πόλης διαμαρτυρήθηκαν για το δυστύχημα.

Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου βρίσκεται λίγο πριν τις 14:00 και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν Φοιτητικοί Σύλλογοι, εργατικά σωματεία, αριστερές πολιτικές συλλογικότητες, αλλά και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η πορεία ξεκίνησε από το «πέταλο» της Αριστοτέλους, όπου νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και θα καταλήξει στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία, μέσω της οδού Αριστοτέλους και της Λεωφόρου Νίκης.

Χανιά και Ηράκλειο

Με συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων, φορέων φοιτητών και πολιτών πραγματοποιήθηκε στα Χανιά διαδήλωση, με τους συμμετέχοντας και τις συμμετέχουσες στη διαδήλωση να έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς της πόλης, από όπου στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας ακολούθησε μουσική εκδήλωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, από μέλη του παραρτήματος Χανίων του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.

Παράλληλα, οι διοργανωτές της κινητοποίησης κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, όπου συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι, επανέλαβαν την απαίτηση όπως είπαν, της κοινωνίας, για απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι συγκεντρωμένοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και συνδικάτων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, τόνισαν ότι δεν θα αφήσουν τις διαμαρτυρίες «για να μην ξεχαστεί η τραγωδία», έστειλαν μήνυμα κατά των ιδιωτικοποιήσεων ενώ κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή, στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης 16 Μαρτίου.

Οι συγκεντρωμένοι, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ