ΕΛΛΑΔΑ

Γρηγορόπουλος: Ολοκληρώθηκε η πορεία - Συγκεντρώσεις στο σημείο της δολοφονίας και τα Προπύλαια

Γρηγορόπουλος: Ολοκληρώθηκε η πορεία - Συγκεντρώσεις στο σημείο της δολοφονίας και τα Προπύλαια
CNN Greece / Νίκος Ραζής

Ομαλά ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (6/12) η διαδήλωση οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Οι δρόμοι γεμίζουν με χιλιάδες λουλούδια που ποτίζονται κάθε 6η του Δεκέμβρη. Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πάντα παρών» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται αυτήν την ώρα προς τη Βουλή.

Παράλληλα, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ίσχυσαν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς διεκόπη η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου.

Συγκεντρώσεις στο σημείο της δολοφονίας και τα Προπύλαια

Λουλούδια, σημειώματα και κεράκια στο σημείο όπου σκοτώθηκε εν ψυχρώ ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος το 2008 άφησαν πολίτες και φορείς το απόγευμα της Τετάρτης (6/12). Εκδηλώσεις μνήμης που σκοπό έχουν να διατηρήσουν στη συλλογική συνείδηση την αναίτια και άδικη δολοφονία του 15χρονου τότε παιδιού.

Στο μνημείο που στήθηκε επί της Μεσολογγίου βρέθηκαν ακόμη και μικρά παιδιά με τους γονείς τους. Το μεσημέρι της Τετάρτης (6/12) ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ