ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Θα είναι για πάντα η ημέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Κασσελάκης: Θα είναι για πάντα η ημέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΙΝΤΙΜΕ / ΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

«Θα είναι για πάντα η ημέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που η αυθαιρεσία της βίας τού στέρησε το μεγάλωμά του, που έμεινε για πάντα 15 ετών κι ένα κομμάτι της χώρας μας έμεινε για πάντα εκεί, καθηλωμένο, να μην μπορεί να ξεπεράσει το συλλογικό τραύμα που γέννησε η δολοφονία», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τη σημερινή (Τετάρτη, 6/12) συμπλήρωση 15 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Γρηγορόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει πως δεν επουλώνονται οι πληγές, όμως οι μεγάλες πληγές συχνά βοηθούν στη συνειδητοποίηση μιας κοινωνίας, στην εξέλιξή της, στην πρόοδό της, αναφερόμενος και στους Παύλο Φύσσα και Ζακ Κωστόπουλο αλλά και στις γυναικοκτονίες.

«Αν το τραύμα από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μένει τόσο βαθύ, είναι γιατί ποτέ δεν ήρθε η κάθαρση. Αντίθετα, εκείνες τις ημέρες άνοιξε η Κερκόπορτα για το χορό των κανιβάλων που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Κανίβαλοι που πάνω από το νεκρό σώμα ενός 15χρονου αναρωτιόντουσαν τι δουλειά είχε στα Εξάρχεια τέτοια ώρα. Κι ύστερα κανίβαλοι που με ζεστό ακόμα το νεκρό σώμα του Παύλου Φύσσα έλεγαν “τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο”. Κι ύστερα κανίβαλοι που ποδοπατούσαν το νεκρό σώμα του Ζακ Κωστόπουλου σπέρνοντας την αθλιότητα: “Ήταν πρεζάκι και κλέφτης”. Κι ύστερα κανίβαλοι που σε κάθε γυναικοκτονία αναρωτιούνται “τι δουλειά είχε εκεί” και “γιατί δεν έφυγε”», υπογραμμίζει ο κ. Κασσελάκης.

Ο ίδιος επισημαίνει πως η γενιά του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι 15χρονοι που βαφτίστηκαν ταραξίες, σήμερα είναι 30άρηδες αντιμέτωποι με την εργασία χωρίς δικαιώματα, την ανεργία, την ακρίβεια, τα απλησίαστα ενοίκια, την αβεβαιότητα, κάνοντας λόγος για μια ολόκληρη γενιά αδικαίωτη: «Ίσως το πένθος μας να το είχε κάπως απαλύνει ο χρόνος, αν η κοινωνία και η χώρα είχαν πάρει άλλη τροχιά, αντί γι’ αυτή της συντηρητικοποίησης, της μισαλλοδοξίας, της ανοχής στον εκφασισμό. Έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε μια χώρα για τη γενιά του Αλέξη. Στο όνομα του Αλέξη. Μια χώρα με ισότητα απέναντι στον νόμο, στον συνάνθρωπο, στις ευκαιρίες, στο μέλλον».

Ως υστερόγραφο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως στην οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου βρίσκεται η σκέψη του, ο σεβασμός του και η σιωπή του «γιατί στους ανθρώπους που χάνουν ένα παιδί δεν υπάρχει τίποτα να πεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ