ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Η μυστική συνάντηση που ήταν η αρχή του τέλους για τη συμμορία των απαγωγέων

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Η μυστική συνάντηση που ήταν η αρχή του τέλους για τη συμμορία των απαγωγέων
(EUROKINISSI / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Η μυστική συνάντηση σε σπίτι κοντά στο Ρέθυμνο και των 7 κατηγορουμένων για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ήταν η αρχή του τέλους για την συμμορία των απαγωγέων.

Η ΕΛΑΣ που είχε γίνει η «σκιά» των κατηγορουμένων είχε καταγράψει τη συνάντηση αυτή, στην οποία μάλιστα ήταν και άλλα άτομα, ώστε η συμμορία να μην δώσει στόχο και προκαλέσει τις υποψίες. Οι δράστες της απαγωγής του κρητικού επιχειρηματία είχαν βρει ως πολύ καλή αφορμή μια κοινωνική εκδήλωση για να βρεθούν όλοι μαζί, καθώς η απαγωγή τραβούσε σε μάκρος και η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη είχε φτάσει στα όριά της καθώς δεν μπορούσε να συγκεντρώσει το ιλιγγιώδες ποσό που ζητούσαν.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι στο παρελθόν είχε γίνει μια ακόμη τέτοια συνάντηση μεταξύ των συλληφθέντων για να συζητήσουν όλοι μαζί τις εξελίξεις στην υπόθεση της απαγωγής.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι δράστες όταν μιλούσαν μεταξύ τους με τα επίσημα κινητά τους δεν ανέφεραν τίποτα για την απαγωγή Λεμπιδάκη καθώς ήθελαν να μην φτάσουν ποτέ στα ίχνη τους οι Αρχές.

Οι συνεννοήσεις γίνονταν συνήθως ανάμεσα σε δυο πρόσωπα τα οποία μετά έδιναν την όποια πληροφορία στα υπόλοιπα μέλη πάντα όμως με φυσική παρουσία και ποτέ από το τηλέφωνο.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία των αστυνομικών της Κρήτης, ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας κρατά και την πιο σκληρή στάση δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία απόλυτος σχέση με την απαγωγή, ενώ δυο άλλοι κατηγορούμενοι προσπαθούσαν να πουνστους αστυνομικούς ότι είχαν όσο γίνεται μικρότερο ρόλο.

Όμως η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι εκτός από τον αρχηγό (επιχειρηματία στο Ρέθυμνο που διαθέτει αγροτικές επιχειρήσεις και πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών) υπάρχουν τρία ακόμη άτομα που έπαιζαν σημαντικό ρόλο. Ο ένας από αυτούς ήταν ο πατέρας της 17χρονης που μάλιστα έστελνε και την κόρη του για να κάνει τον «ταχυδρόμο» των απαγωγέων, καθώς ήταν αυτή που έστελνε τα βίντεο και τα μηνύματα στην οικογένεια του Λεμπιδάκη ενώ αγόραζε και χρόνο ομιλίας για τα καρτοκινητά που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ