Εγκαίνια για τον αρχαιολογικό χώρο στην Κοιλάδα των Τεμπών
Σήμερα, Κυριακή, στις 11:30 π.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου που αποκαλύφθηκε στην Κοιλάδα των Τεμπών, στη θέση «Χάνι της Κοκκώνας», κατά την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Μαλιακός- Κλειδί.
Τα εγκαίνια θα κάνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Τεμπών.
Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της έρευνας ήρθαν στο φως τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα ενός ελληνιστικού συγκροτήματος λατρευτικού και εργαστηριακού χαρακτήρα, ενός βυζαντινού ναού και ενός βυζαντινού κτιρίου που χαρακτηρίστηκε ως πανδοχείο. Τα παραπάνω αναδείχθηκαν σε επισκέψιμο χώρο κατά τα έτη 2016 - 2017.
Τα εγκαίνια θα τελεστούν παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου ενώ στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών.

(Ο αρχαιολογικός χώρος)
Τι συζήτησαν Τραμπ - Νετανιάχου για Ιράν, αφοπλισμό Χαμάς και τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα
10:50
Στα 15,7 δισ. ευρώ το 2024 η αξία παραγωγής στον κατασκευαστικό κλάδο
10:44
Καποδίστριας και ψυχανάλυση
10:41
Από νέα μπλόκα μέχρι συλλαλητήριο στο Σύνταγμα εξετάζουν οι αγρότες μετά τις γιορτές - Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο Πρωτοχρονιάς (pics&vids)
10:38