ΕΛΛΑΔΑ

Μηνύσεις για τις παιδικές ζωγραφιές πάνω σε άλογα

Μηνύσεις για τις παιδικές ζωγραφιές πάνω σε άλογα
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που υπήρξαν στην απόφαση εκπαιδευτικών παιδικού σταθμού της Θεσσαλονίκης να ζητήσουν από τα παιδιά να ζωγραφίσουν πάνω σε άλογα.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο και είδε το φως της δημοσιότητας μετά την ανάρτηση φωτογραφιών της «δράσης» των μικρών στο facebook του παιδικού σταθμού.

Δύο μέλη της ομάδας κατά των κακοποιήσεων ζώων «DREAMDANCERS», κατέθεσαν μηνύσεις για την υπόθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς.

«Οι μηνύσεις στρέφονται κατά του παιδικού σταθμού Θεσσαλονίκης και κατά του ΙΟΒΕ (Ιππικός Όμιλος Βορείου Ελλάδος) με βάση το νόμο του 2012 για τη μη χρησιμοποίηση ζώων για ψυχαγωγικά παιχνίδια», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μία εκ των μηνυτών.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του παιδικού σταθμού Τάσος Γλαντζής, χαρακτήρισε το ζήτημα, «θέμα παιδαγωγικής συζήτησης».

«Η αναρώτηση πρέπει να γίνει στο κατά πόσο είναι ηθική και παιδαγωγική η συγκεκριμένη δράση» σημείωσε, τονίζοντας ότι τα παιδιά συμμετέχουν ανελλιπώς τα τελευταία 12 χρόνια, στο πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας που υλοποιείται στους χώρους του Ιππικού Ομίλου Βόρειας Ελλάδας, «για λόγους ανάπτυξης της σχέσης των παιδιών με τα ζώα».

«Όσον αφορά τη ζωγραφική πάνω στα άλογα, έγινε μία φορά τον Σεπτέμβριο και μία ακόμη πριν από 5 χρόνια», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ