ΕΛΛΑΔΑ

Τα πλαστά στοιχεία του 29χρονου είχαν εντοπιστεί στο στρατηγείο της Ρούπα

Τα πλαστά στοιχεία του 29χρονου είχαν εντοπιστεί στο στρατηγείο της Ρούπα

Με τα πλαστά στοιχεία για ψεύτικες ταυτότητες που είχαν βρεθεί στο στρατηγείο γιάφκα της Πόλας Ρούπα ψάχνουν οι Αρχές για σπίτια - γιάφκες που έχει νοικιάσει ο 29χρονος ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο από την αντιτρομοκρατική.

Όλα δείχνουν ότι ο 29χρόνος αποτελεί έναν σοβαρό «παίκτη» στη τρομοκρατία με σχέσεις τόσο με το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα όσο και με την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου η οποία έχει αποδεχθεί την ένταξη της στην οργάνωση.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι τα πλαστά στοιχεία με τα οποία ο 29χρόνος νοίκιασε το σπίτι - γιάφκα στην Αλκαμένους ήταν ανάμεσα σε αυτά που είχαν εντοπίσει στην Ηλιούπολη, στο στρατηγείο της Ρούπα.

Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει πολλά στοιχεία για τη δράση του 29χρόνου καθώς η αθόρυβη έρευνα τους κράτησε μήνες.

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα κατάλαβαν πια ότι ο 29χρόνος ετοιμαζόταν να κατασκευάσει και άλλους τρομοφακέλους και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Κατεχάκη εξέφραζαν στις συσκέψεις ανοιχτά τους φόβους τους ότι ο συλληφθείς δεν αποκλείεται να έστελνε τα τρομοδέματα σε στόχους ακόμα και όταν θα ήταν σε εξέλιξη το σοβαρό ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική με προσανατολισμό να προκαλέσει ανασφάλεια. Τις τελευταίες εβδομάδες οι Αρχές είχαν ζώσει το διαμέρισμά του δημιουργώντας στην ουσία τρεις «αθέατες» ζώνες ασφαλείας.

Όπως έλεγαν στελέχη της Κατεχάκη «.. πρόκειται για άτομο που ήξερε πολύ καλά τους συνωμοτικούς κανόνες και όταν άρχισε πριν δυο χρόνια να είναι ενεργός στην τρομοκρατία φρόντισε να "χαθεί"...».

Πάντως όπως από χθες αποκάλυψε το CNN Greece τα βαριά εκρηκτικά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, οδηγούν τις Αρχές να ερευνούν σοβαρά την εμπλοκή του και την τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη πριν περίπου ένα χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ