ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Στον εισαγγελέα ο 32χρονος φερόμενος ως εκτελεστής του δικηγόρου

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Στον εισαγγελέα ο 32χρονος φερόμενος ως εκτελεστής του δικηγόρου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο 32χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, την οποία εξιχνίασε η Ελληνική Αστυνομία.  Να σημειωθεί πως κανένας δικηγόρος δεν δέχεται να αναλάβει την υπεράσπιση του 32χρονου.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τόσο του συλληφθέντα, όσο και του συνεργού του που αναζητείται από τις Αρχές.

02112017dhmosoiopoihshgada001



Πρόκειται για τον συλληφθέντα BRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT (όν.) LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, γεννηθέντα το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία και τον μη συλληφθέντα MATA (όν.) ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία.

02112017gadadhmosiopoihsh003

Η αστυνομία έδωσε ακόμη στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα ευρήματα που κατασχέθηκαν σε έρευνα διαμερίσματος στην Καλλιθέα, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του δικηγόρου.

Πώς ο εκφοβισμός εξελίχθηκε σε εν ψυχρώ δολοφονία

«Ρίχτου μια στα πόδια για να πάει το μήνυμα». Αυτή ήταν η φράση που είπε ο ένας από τους δυο δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πριν σηκώσει το όπλο ο εκτελεστής και πυροβολήσει το δικηγόρο.

Αποφασισμένοι να εκβιάσουν τον γνωστό ποινικολόγο οι δυο Αλβανοί φυσικοί αυτουργοί πήραν εντολές από την ομάδα των πιο σκληρών Αλβανών κακοποιών που βρίσκονται στον Κορυδαλλό και όταν τελικά ο Ζαφειρόπουλος έπεφτε νεκρός μέσα στο γραφείο του οι έγκλειστοι ηθικοί αυτουργοί μιλούσαν στα τηλέφωνα και έλεγαν «εμείς τους στείλαμε για εκφοβισμό και αυτοί τον σκότωσαν». Μάλιστα ο κοριός της ΕΛΑΣ κατέγραψε μια συνομιλία στην οποία ακούγεται ο «εγκέφαλος» των ηθικών αυτουργών να αποκαλεί μετά τη δολοφονία «φουκαρά» τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. «Πάει ο φουκαράς… γιατί ρε σκότωσαν το φουκαρά… άλλο είπαμε εμείς να κάνουν ..».

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του δολοφόνου του Ζαφειρόπουλου

Ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί είχαν γνωριστεί στις φυλακές όταν ένα διάστημα, πριν αρκετά χρόνια ήταν στην ίδια πτέρυγα. Πριν λίγο καιρό οι μαφιόζοι Αλβανοί, μέσα από τον Κορυδαλλό, επικοινώνησαν με κινητά τηλέφωνα με τους φυσικούς αυτουργούς, που ήταν πια εκτός φυλακών. Μάλιστα ο ένας από τους δολοφόνους ήταν δραπέτης φυλακών και ενώ οι Αρχές τον έψαχναν, οι έγκλειστοι Αλβανοί κακοποιοί τον βρήκαν στο κινητό τηλέφωνό του και τους υποσχέθηκαν 20.000 ευρώ εάν πάνε στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου να τον εκβιάσουν για να μεσολαβήσει στον πελάτη του Φλώρο, ώστε να πάρει πίσω την κατάθεση που τους έκαιγε, αλλά και για τους δώσει ο Φλώρος τα 5 εκατομμύρια ευρώ, που έλεγαν, ότι τους χρωστούσε από την υπόθεση συμβολαίου θανάτου στην Πεντέλη και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου.

Οι δυο δολοφόνοι πήραν τηλέφωνο τον Ζαφειρόπουλο και προφασίστηκαν ότι είχε συλληφθεί για ληστεία ένας συγγενής τους και έπρεπε να πάνε στο γραφείο του για να αναλάβει την υπόθεση.

Οι δολοφόνοι πέταξαν εκείνο το κινητό και το βράδυ που πήγαν στο δικηγορικό γραφείο για περίπου δέκα λεπτά προφασίζονταν διάφορες δικαιολογίες για να πηγαίνουν σε διάφορους χώρους του κτιρίου και να ελέγξουν αν υπάρχουν άλλοι συνεργάτες του δικηγόρου. Ο Ζαφειρόπουλος έγραψε σε ένα χαρτί που είχε μπροστά του το όνομα «Λαζαρίδης» που υποτίθεται ήταν ο συγγενής που βρισκόταν κρατούμενος για τη ληστεία και συνέχισαν για λίγο να μιλούν για αυτή τη "φανταστική" υπόθεση. Όταν η κατόπτευση του χώρου τελείωσε από τους δράστες, τότε έβγαλαν τα όπλα και οι δυο και άρχισαν να απειλούν τον δικηγόρο ζητώντας του μάλιστα να μάθουν και τη διεύθυνση του σπιτιού του πελάτη του με τον οποίο είχαν την παλιά εμπλοκή από το συμβόλαιο θανάτου της Πεντέλης.

Ο Ζαφειρόπουλος τους έλεγε συνεχώς «εγώ είμαι απλά ο δικηγόρος, τι θέλετε από μένα; εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι για όσα μου λέτε....»

Οι δράστες πήραν στα χέρια τους το κλητήριο θέσπισμα της υπόθεσης στην Πεντέλη και πριν φύγουν από το γραφείο έλεγαν συνεχώς ότι «τώρα θα σου ρίξουμε μια στα πόδια για να πας το μήνυμά μας εκεί που πρέπει..

Ο δολοφόνος πυροβόλησε σε ευθεία γραμμή και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έπεσε νεκρός.

Την επόμενη κιόλας μέρα της δολοφονίας ο ένας από τους δράστες έφυγε στην Αλβανία ενώ ο δεύτερος δράστης προσπαθούσε να βρει τρόπο να φύγει και αυτός από τη χώρα. Όμως ήταν ήδη δραπέτης και είχε μαζί του περίπου 3000 ευρώ που ήταν η προκαταβολή που πήραν από τους ηθικούς αυτουργούς.

Ο Αλβανός δολοφόνος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Χρησιμοποίησε στη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί στην Καλλιθέα σε μια συμπλοκή με Αλβανούς ενώ μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο που είχε μαζί του και όταν είχε πάει στο γραφείο του δικηγόρου στην Ασκληπιού.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το σπίτι που διέμεναν οι Αλβανοί στην Καλλιθέα και όταν έκαναν έρευνα εντόπισαν μέσα ακόμα και το κλητήριο θέσπισμα που άρπαξαν από τον Ζαφειρόπουλο φεύγοντας από το γραφείο του.

Και μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να υπολογίσει κανείς ότι τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν δεκάδες αποτυπώματα του Αλβανού δολοφόνου στο γραφείο του δικηγόρου καθώς ήταν ήδη σεσημασμένος και άρα υπήρχαν στη βάση δεδομένων τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου προσπάθησε να βρει καταφύγια σε καταυλισμούς Ρομά και κατέληξε στην Πάτρα όπου προσπαθούσε να βρει τρόπο να φύγει από την Ελλάδα. Οι Αρχές κατάφεραν να τον συλλάβουν την τελευταία στιγμή και ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν μέσα στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ενδιαφέρον πάντως έχει και το γεγονός ότι η δικογραφία περιλαμβάνει και κατάθεση του Αριστείδη Φλώρου, του πελάτη του Ζαφειρόπουλου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι οι έγκλειστοι Αλβανοί τον εκβίαζαν ζητώντας του χρήματα για να μην πουν ότι αυτός τους είχε βάλει για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου ενώ είχαν φτάσει και στο σημείο να απειλούν ακόμη και την οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ