Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσαν η σύζυγος και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου
Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσαν σήμερα, τόσο η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, όσο και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, οι οποίες το πρωί οδηγήθηκαν στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών, μετά την καταδίκη τους από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε κάθειρξη 8 ετών η κάθε μία για την υπόθεση της διακίνησης «μιζών» στις συμβάσεις που υπογράφηκαν επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, για τα γερμανικά υποβρύχια και τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1.
Και οι δύο στις αιτήσεις τους για την υπό όρους απόλυσή τους, υποστηρίζουν πως έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους και πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για να αποφυλακιστούν με όρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του αθηναϊκού πρακτορείου, ανάλογη αίτηση αναμένεται να καταθέσει και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στις Φυλακές Χαλκίδας. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού προτίθενται να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης για υφ' όρον απόλυση και του Άκη Τσοχατζόπουλου, αξιοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του σχετικού νόμου για υπέργηρους καταδίκους, σε συνδυασμό μάλιστα με την επίκληση των σοβαρότατων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός.
SPONSORED
Ουκρανία: Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις με drones
09:11
Ισραηλινά ΜΜΕ: Σε επιφυλακή ο στρατός για ενδεχόμενη συμμετοχή σε αμερικανικά χτυπήματα στο Ιράν
08:59
Θεσσαλονίκη: Τρόμος για 22χρονο που δέχτηκε ομαδική επίθεση - Τον χτύπησαν και το βιντεοσκόπησαν
08:49
Sell-off στις αγορές: «Εκτίναξη» για πετρέλαιο - Πιέσεις σε ομόλογα και ασιατικά χρηματιστήρια
08:42