ΕΛΛΑΔΑ

«Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο...»: Η κατάθεση του Παπαδήμου στην ΕΛΑΣ

«Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο...»: Η κατάθεση του Παπαδήμου στην ΕΛΑΣ

«Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα την πίεσή τους...». Με τα λόγια αυτά φέρεται να περιέγραψε στους άνδρες της ΕΛΑΣ, ο Λουκάς Παπαδήμος, όλα όσα αισθάνθηκε αμέσως μετά την έκρηξη του τρομοφακέλου στα χέρια του, στις 25 Μαΐου.

Το «Βήμα της Κυριακής» δημοσιεύει απόσπασμα από την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού στους αστυνομικούς, στις 31 Μαΐου, κατά την οποία εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν πριν αλλά και αφότου εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι από το σχήμα του φακέλου νόμισε ότι περιείχε ένα βιβλίο. «Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του σχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μία πλευρά του και η άλλη κενή. Ακολούθως, άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν της διάνοιξης του φακέλου τον έφερα κοντά στα μάτια μου προκειμένου να ελέγξω το περιεχόμενο αυτού» ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, και συμπλήρωσε:

Τότε διαπίστωσα ότι δεν περιείχε βιβλίο αλλά ένα κουτί που έμοιαζε με μεγάλη κασετίνα δισκετών CD. To κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό περιτύλιγμα το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο πιθανόν με τη χρήση μηχανής. Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησα να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας προανέφερα.

4142837

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ήταν εκείνη την ώρα, που σημειώθηκε η έκρηξη. «...Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα την πίεσή τους, καθ’ όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο» περιέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός.

4142782

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ