ΕΛΛΑΔΑ

Το γράμμα της μητέρας του Αμίρ στον πρωθυπουργό - Τι ζητά

Το γράμμα της μητέρας του Αμίρ στον πρωθυπουργό - Τι ζητά
eurokinissi

Μία επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα την οποία σκόπευε να διαβάσει κατά τη διάρκεια της συμβολικής συνάντησης της οικογένειας μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε ετοιμάσει η μητέρα του 11χρονου Αμίρ.

Στην επιστολή, την οποία δημοσιεύει το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, η μητέρα του Αμίρ, μεταξύ άλλων συνιστά στον πρωθυπουργό να προσέχει, ενώ του επισημαίνει ότι το τρομακτικό, όπως το περιγράφει, περιστατικό που συνέβη στην οικογένειά της, δυσφημεί την Ελλάδα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η ίδια σημειώνει ακόμα πως δεν έχει κάποιο να προστατεύει την οικογένειά της, καθώς ο αδερφός της διαμένει εδώ και δυο χρόνια στο hot spot της Μυτιλήνης, ενώ ο άντρας ης είναι αιτών άσυλο στη Γερμανία. Η μητέρα του Αμίρ ζητά από τον πρωθυπουργό να τη βοηθήσει να επανενωθεί μαζί τους.

Ολόκληρη η επιστολή της μητέρας του Αμίρ

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Πρώτα σας ευχαριστώ θερμά. Επιτρέψτε μου ως αιτούσα άσυλο, ως μητέρα και ως Αφγανή γυναίκα να σας αναφέρω κάποια ζητήματα.

Το περιστατικό που συνέβη σε μένα και τα παιδιά μου ήταν τρομακτικό αλλά είναι πιο τρομακτικό και θλιβερό για σας, για την Ελλάδα. Δυσφημεί την Ελλάδα κι εσάς. Να προσέχετε.

Είμαι μια γυναίκα με τρία ανήλικα παιδιά που δεν έχουμε κάποιον να μας προστατεύσει. Ο αδελφός μου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια διαμένει στοHot Spot της Μυτιλήνης σε πολύ άσχημη κατάσταση. Χρειάζομαι τον αδελφό μου δίπλα μου. Βοηθήστε με να τον έχω δίπλα μου.

Ο σύζυγος μου είναι αιτών άσυλο στη Γερμανία. Βοηθήστε με να επανενωθούμε με τον άντρα μου. Τα παιδιά μου χρειάζονται τον πατέρα τους.

Δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στα νησιά και χιλιάδες άλλοι περιμένουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες.

Ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,

Αρζού Χιματιάν

AMIR 1
AMIR 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ