ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Διευκρινήσεις Κοντονή για την αποφυλάκιση του δράστη

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Διευκρινήσεις Κοντονή για την αποφυλάκιση του δράστη
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Διευκρινήσεις για τις συνθήκες και τους όρους με τους οποίους αποφυλακίστηκε τον περασμένο Μάιο ο δράστης της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών. Στη συνέχεια, η ανακοίνωση σημειώνει:

Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής.

Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε.

Την ίδια ώρα, ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες για την κατάθεση – ομολογία του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece κατ' αποκλειστικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Την πλησίασα για να της αρπάξω τη τσάντα. Εκείνη αντέδρασε και άρχισε να τρέχει και να φωνάζει βοήθεια. Ήθελα οπωσδήποτε τη τσάντα και το κινητό της για να πάρω τη δόση μου. Άρχισα να την κυνηγάω και να τη μαχαιρώνω όσες φορές μπορούσα, μέχρι να σταματήσει να φωνάζει βοήθεια. Όταν σταμάτησε να φωνάζει, την είδα μέσα στα αίματα, έσκυψα πήρα τη τσάντα και το κινητό. Πήδηξα τη μάντρα του νεκροταφείου και άρχισα να περπατάω. Σε έναν κάδο σκουπιδιών πέταξα το μαχαίρι και τη μπλούζα που ήταν γεμάτη αίματα. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να πουλήσω το κινητό και να πάρω τη δόση μου. Μπήκα σε ένα λεωφορείο, δεν θυμάμαι σε ποιο και κατέβηκα στο Πολυτεχνείο. Περπάτησα μέχρι την Ομόνοια και μπήκα σε ένα κατάστημα όπου πούλησα το κινητό για 20 ευρώ ενώ 5 ευρώ βρήκα στη τσάντα της. Αμέσως πήγα και αγόρασα τη δόση μου, έκανα χρήση και έπεσα για ύπνο. Την άλλη μέρα, είδα στις τηλεοράσεις για τη νεκρή εφοριακό. Δεν ήξερα τι να κάνω».

Ο δράστης παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι είχε κάνει κι άλλες κλοπές σε νεκροταφεία ενώ έφτανε στο σημείο να κλέβει φανοστάτες και καντήλια από τα μνήματα και να τα πουλά για χαλκό μόνο και μόνο για λίγα ευρώ για να αγοράσει τη δόση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ