ΕΛΛΑΔΑ

Πρώην γραμματέας Χριστοφοράκου: Δεχόμουν απειλές...

Πρώην γραμματέας Χριστοφοράκου: Δεχόμουν απειλές...
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Θα είχα ικανό τον Μιχάλη Χριστοφοράκο να οργανώσει μία δολοφονική απόπειρα σε βάρος μου», κατέθεσε η πρώην γραμματέας του άλλοτε ισχυρού άντρα της ελληνικής Siemens, Αικατερίνη Τσακάλου, απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων του, κατά την δεύτερη ημέρα εξέτασης της για την σύμβαση "8002".

Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε εκφοβιστικές ενέργειες και απειλές που έχει δεχθεί μετά τις καταθέσεις της για την υπόθεση, και απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του κ. Χριστοφοράκου, υποστήριξε πως θα τον είχε ικανό να είναι ηθικός αυτουργός μιας ενέργειας σε βάρος της.

- Συνήγορος: Συνδέετε τον κ. Χριστοφοράκο με τις απειλές σε βάρος σας;

- Μάρτυρας: Δεν τον ευχαρίστησα.. Δεν έφυγα και εγώ από την εταιρία, όπως μου ζήτησε...Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ένας δυσαρεστημένος άνθρωπος..

- Συνήγορος: Θα τον είχατε ικανό να είναι ο ηθικός αυτουργός μίας δολοφονικής ενέργειας σε βάρος σας;

- Μάρτυρας: Μάλιστα. Θα τον είχα ικανό.

Η μάρτυρας δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από την υπεράσπιση του άλλοτε προϊσταμένου της σχετικά με όσα ισχυρίζεται για τα δώρα και τις σχέσεις του κ. Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη, αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο. Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε να διευκρινίσει η μάρτυρας την χρονική συγκυρία που συνέβησαν όσα ανέφερε ώστε να καταδειχθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με κανέναν τρόπο με την σύμβαση "8002" που υπογράφηκε μεταξύ της γερμανικής εταιρίας και του ΟΤΕ το 1997. Η κ. Τσακάλου επιβεβαίωσε ότι όσα ανέφερε αφορούν το διάστημα μετά το 2004.

Η υπεράσπιση του κ. Χριστοφοράκου ρώτησε επίσης την κ. Τσακάλου, γιατί δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως στο περίφημο 2% που, σύμφωνα με όσα κατέθεσε, ο προϊστάμενος της της είχε πει πως πηγαίνει σε χορηγίες σε κόμματα - και απάντησε:

Όταν ρωτήθηκα συγκεκριμένα, είπα πως μου το είχε πει και το είχα δει σε σημειώσεις του για παρουσίαση σε Γερμανούς, στελέχη από τα κεντρικά της εταιρίας. Ήταν συνήθεις αυτές οι παρουσιάσεις: η θέση της χώρας, τα πολιτικά κόμματα...

Η μάρτυρας υποστήριξε πως δεν είναι σωστή η μονομερής δαιμονοποίηση του Μ. Χριστοφοράκου, καθώς ό,τι έκανε, δεν το έκανε ερήμην της μητρικής εταιρίας. Η κ. Τσακάλου ανέφερε ακόμη πως υποψιάζεται ότι ο κ. Χριστοφοράκος είχε μία "κρυφή ατζέντα" πλην των δικών της ημερολογίων, στην οποία σημείωνε τα αποτελέσματα και το περιεχόμενο των συναντήσεών του, ενώ επανέλαβε ότι δεν αντιλήφθηκε ποτέ να δίνει χρήματα ο ίδιος σε πολιτικά πρόσωπα: «Μόνο για χορηγίες σε πολιτικά κόμματα μου είχε πει».

Η κ. Τσακάλου υποστήριξε ότι η σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ ήταν επωφελής για το ελληνικό δημόσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ