Δικαστήριο στα Σκόπια καταδίκασε πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών που κρατείται στην Ελλάδα
Δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε την Τετάρτη ερήμην σε ποινή φυλάκισης ενάμιση έτους τον Γκόραν Γκρούγεφσκι, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της ΠΓΔΜ, που καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της χώρας για συμμετοχή στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Ο Γκόραν Γκρούγεφσκι και ένας συνεργάτης του, ο Νίκολα Μπόσκοσκι, συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία στις 18 Οκτωβρίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ενώ προσπαθούσαν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο για τη Βουδαπέστη, με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια.
Το Δικαστήριο των Σκοπίων έκρινε ένοχο τον Γκρούγεφσκι για καταστροφή υλικού σχετικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Άλλοι έξι κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο.
Εις βάρος του Γκρούγεφσκι εκκρεμούν και άλλες κατηγορίες στην ΠΓΔΜ για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών επί των ημερών του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, υπόθεση που είχε βυθίσει τη χώρα σε βαθιά πολιτική κρίση.
Για το σκάνδαλο αυτό κατηγορούνται πάνω από 100 άτομα στη χώρα, μεταξύ αυτών ο Νίκολα Γκρούεφσκι και πρώην υπουργοί, στους οποίους έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Σημειώνεται πως η σημερινή καταδίκη του Γκόραν Γκρούγεφσκι ήταν η πρώτη για το πολύκροτο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Οι Γκόραν Γκρούγεφσκι και Νίκολα Μπόσκοσκι αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα κατηγορίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και κρατούνται στις δικαστικές φυλακές Διαβατών. Η δίκη τους στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έχει οριστεί για την 1η Δεκεμβρίου, μετά από δύο αναβολές λόγω έλλειψης διερμηνέα, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Πριν λίγες μέρες, το υπουργείο Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ απέστειλε στις ελληνικές δικαστικές Αρχές το αίτημα έκδοσης των δύο υπηκόων της ΠΓΔΜ, επί του οποίου θα γνωμοδοτήσει, το προσεχές διάστημα, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.
Live Τσίπρας: Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι οι πολίτες θέλουν να καλύψουμε το πολιτικό κενό
19:16
Ομηρία σε ζωντανή μετάδοση στη Λάρισα: Ο 50χρονος κατέγραφε τις στιγμές τρόμου κρατώντας τσεκούρι
19:07
Διάσκεψη των Προέδρων: Ποιοι δικαστικοί προκρίνονται για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
18:59
Διαψεύδει ο Ρούμπιο ότι υπήρξε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία στην Αλάσκα
18:50