Συλλήψεις ανηλίκων προσφύγων για επεισόδια στον καταυλισμό της Μόριας
Επτά ανήλικοι πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, της αστυνομίας στον καταυλισμό της Μόριας, κατηγορούμενοι ότι ενέχονται στα επεισόδια στον καταυλισμό το βράδυ της περασμένης Κυριακής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, προέβησαν σε βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών και προξένησαν φθορές σε εγκαταστάσεις και σε εξοπλισμό Υπηρεσιών και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Σε βάρος των παραπάνω επτά σχηματίστηκε δικογραφία - κατά περίπτωση - για τα αδικήματα του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών και της αντίστασης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο.
Σημειώνεται πως στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Μυτιλήνης, λειτουργεί χώρος φιλοξενίας ανηλίκων, όπου διαμένουν σήμερα περί τα 350 άτομα.
Στην Αυστραλία το 12ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο "Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ"
12:10
Νέα Πέραμος: Οι αντιφάσεις στην κατάθεση της συντρόφου του 27χρονου - Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του
12:06
Στο Μέγαρο Μουσικής ο Παναγιώτης Μάργαρης - Ένα μουσικό αφιέρωμα στη Μεσόγειο
12:03
Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών διαμορφώνει την αγορά εμφιαλωμένου νερού
12:02