ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: Πού στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία του 21χρονου φοιτητή

Κάλυμνος: Πού στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία του 21χρονου φοιτητή
(EUROKINISSI/ILIΑLIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου)

Τον γρίφο της άγριας δολοφονίας του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου επιχειρούν να λύσουν οι Αρχές, που έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους εμπόρους ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στην Κάλυμνο, αλλά και ντόπιους κατοίκους με παραβατικό «ιστορικό».

Ο φοιτητής ζούσε στην Αθήνα, καθώς σπούδαζε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και είχε πάει στην Κάλυμνο για να δει τη μητέρα του, που είναι δασκάλα στο νησί. Το πτώμα του βρέθηκε τυχαία από ένα 15χρονο παιδί, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το σημείο στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο νεαρός φοιτητής, αποτελεί κατά καιρούς σημείο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο να βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Στην Κάλυμνο βρίσκεται από την Κυριακή κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα, το οποίο έχει ήδη συλλέξει πλήθος στοιχείων από την ευρύτερη περιοχή, ενώ οι αστυνομικοί του νησιού έχουν ήδη πάρει καταθέσεις από τους γονείς του άτυχου νεαρού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, η μητέρα του, είπε ότι τελευταία φορά είδε τον γιο της στις 19 Νοεμβρίου, όταν της είπε ότι θα βγει για μια βόλτα με το ποδήλατο. Σύμφωνα με την ίδια το παιδί της δεν είχε κακές παρέες ή έχθρες ούτε απασχόλησε ποτέ αρνητικά για οτιδήποτε.

Ο πατέρας του 21χρονου, που δεν διαμένει στην Κάλυμνο, κατέθεσε πως δεν γνωρίζει κάτι που να μπορεί να βοηθήσει τις Αρχές σχετικά με το περιστατικό.

Σήμερα, το πτώμα του άτυχου φοιτητή θα μεταφερθεί στη Ρόδο προκειμένου να διενεργηθεί νεκροτομή, από την οποία ο ιατροδικαστής θα προσπαθήσει να εξαγάγει περισσότερα συμπεράσματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του.

Από την πρώτη εικόνα προκύπτει ότι δολοφονήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε άλλο σημείο από εκείνο που βρέθηκε, ενώ το άψυχο σώμα του σύρθηκε για τουλάχιστον 60 μέτρα.

Από τα πολλαπλά κατάγματα που φέρει σε όλο το σώμα του, προκύπτει ότι είτε ξυλοκοπήθηκε άγρια είτε ο δράστης τον χτυπούσε πάνω στα βράχια στην προσπάθειά του να τον κρύψει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ