ΕΛΛΑΔΑ

Μέλη τουρκικής οργάνωσης οι 9 προσαχθέντες από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Μέλη τουρκικής οργάνωσης οι 9 προσαχθέντες από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής
(EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Μέλη «παρακλαδιού» οργάνωσης που στο παρελθόν είχε εντοπιστεί να μεταφέρει οπλισμό για τους Κούρδους, με φουσκωτό σκάφος που είχε βρεθεί στη Χίο, φαίνεται πως είναι τα εννέα άτομα που προσήχθησαν την Τρίτη, έπειτα από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε σπίτια στην περιοχή του Παγκρατίου, στα σύνορα με τον Νέο Κόσμο.

Οι προσαχθέντες, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα τουρκικής καταγωγής, κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, για κατοχή εκρηκτικών και άλλα αδικήματα.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέλη της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που δρα στην Τουρκία.


Στα τρία σπίτια στα οποία έκαναν έφοδο οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρέθηκαν πυροκροτητές, υλικά για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, αμμωνιοδυναμίτιδα, καλώδια και ρολόγια, ψάχνουν για ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, ενώ εξετάζουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και usb, ανοίγοντας παράλληλα και τις επαφές τους στα κινητά τηλέφωνα.

Να σημειωθεί ότι η μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας γίνεται λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 7 ακαι 8 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ