ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα οι 9 προσαχθέντες από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Στον εισαγγελέα οι 9 προσαχθέντες από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής
EUROKINISSI

Στον εισαγγελέα οδηγούνται τα εννιά άτομα που προσήχθησαν την Τρίτη, μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε σπίτια στην περιοχή του Παγκρατίου, στα σύνορα με τον Νέο Κόσμο.

Τα εννέα άτομα φαίνεται πως είναι μέλη «παρακλαδιού» οργάνωσης που στο παρελθόν είχε εντοπιστεί να μεταφέρει οπλισμό για τους Κούρδους, με φουσκωτό σκάφος που είχε βρεθεί στη Χίο.

Οι προσαχθέντες, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα τουρκικής καταγωγής, κρατούνταν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οδηγούνται στον εισαγγελέα, για κατοχή εκρηκτικών και άλλα αδικήματα.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέλη της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που δρα στην Τουρκία.


Στα τρία σπίτια στα οποία έκαναν έφοδο οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρέθηκαν ένα πιστόλι CZ, πυροκροτητές, υλικά για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, αμμωνιοδυναμίτιδα, καλώδια και ρολόγια, ενώ ερεύνησαν για ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές και usb, αλλά και οι επαφές τους στα κινητά τηλέφωνα.

Να σημειωθεί ότι η μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας γίνεται λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ