Από σήμερα επιστρέφονται στους συνταξιούχους τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά
Περίπου 295 εκατ. ευρώ θα διανεμηθούν σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους-δικαιούχους των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών, όπως αναφέρει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.
Ειδικότερα, από την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η επιστροφή των παρακρατηθέντων σε 1.008.277 συνταξιούχων (σε σύνολο 2,6 εκατ. συνταξιούχων) και το ποσο που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε 294.999.492 ευρώ.
Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζητάει στην επιστροφή να συνυπολογιστεί και η παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης από τον Αύγουστο του 2010 έως 30 Ιουνίου 2016 και καλεί όσους συνταξιούχους έχουν κράτηση Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, να πάνε στα γραφεία του ΕΝΔ/ΣΥ με την αρχική απόφαση συνταξιοδότησης και ένα ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ώστε να καταθέσουν υπολογισμένη αίτηση επιστροφής προς τον ΕΦΚΑ.
Ο πρόεδρος του ΕΝΔ/ΣΥ Νίκος Χατζόπουλος κρίνει ότι τα ποσά που θα επιστραφούν αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των «άγριων» περικοπών στους συνταξιούχους που λόγω μνημονίων έχασαν συνολικά έως και το 70% των εισοδημάτων τους, ενώ από το 2019, όπως ανέφερε, έρχεται νέος κύκλος περικοπών.
SPONSORED
Ο Μασκ έχασε την μάχη από τον Άλτμαν στη νομική διαμάχη για την OpenAI
21:35
«Καμπανάκι» από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή
21:24
Τουρκία: Έξι νεκροί και οκτώ τραυματίες από την ένοπλη επίθεση - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
21:15
Κλείνει την πόρτα ο Τραμπ στην Τεχεράνη: «Καμία παραχώρηση - Το Ιράν ξέρει τι θα συμβεί σύντομα»
20:58