ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: Ψάχνουν το αρχικό σημείο τραυματισμού του 21χρονου φοιτητή

Κάλυμνος: Ψάχνουν το αρχικό σημείο τραυματισμού του 21χρονου φοιτητή
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Το αρχικό σημείο στο οποίο τραυματίστηκε ο 21χρονος φοιτητής, ο οποίος έχασε τη ζωή του μυστηριωδώς στην Κάλυμνο αναζητούν οι Αρχές, κάνοντας μέχρι και αναρρίχηση στον βράχο από τον οποίο φέρεται να έπεσε το θύμα.

Η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του νεαρού φοιτητή βρίσκεται στο τελικό της στάδιο με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής να αναμένει τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων και το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δείξουν αν υπάρχει ξένο DNA στο σώμα του φοιτητή, αλλά και αν το δικό του γενετικό υλικό υπάρχει στα βράχια στα οποία χτύπησε και από όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος.

Η βροχή που έπεσε λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 21χρονου «ξέπλυνε» το αίμα από τα βράχια, αφήνοντας μόνο κάποιες κηλίδες, η «διαδρομή» των οποίων δείχνει τα σημεία στα οποία σύρθηκε το σώμα του μετά τον τραυματισμό του και στα οποία βρέθηκαν η μπλούζα και το παπούτσι του.

Με τη βοήθεια έμπειρων αναρριχητών οι αστυνομικοί επιχειρούν να εντοπίσουν το αρχικό σημείο τραυματισμού, προσπάθεια εξαιρετικά δύσκολη λόγω του δύσβατου και επικίνδυνου σημείου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Ρόδου, ο θάνατος του νεαρού φοιτητή οφείλεται σε κακώσεις πλήρως συμβατές όχι με εγκληματική ενέργεια αλλά με πτώση σε βράχο και όχι από μεγάλο ύψος.

Η οικογένεια του θύματος πάντως έχει ζητήσει από τον έμπειρο ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη να αναλάβει την υπόθεση ως τεχνικός σύμβουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ