ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: Δεύτερη νεκροψία στον 21χρονο φοιτητή διέταξε ο εισαγγελέας Εφετών

Κάλυμνος: Δεύτερη νεκροψία στον 21χρονο φοιτητή διέταξε ο εισαγγελέας Εφετών
(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/φωτογραφία αρχείου)

Τη διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο άψυχο κορμί του 21χρονου φοιτητή που βρήκε τραγικό θάνατο στην Κάλυμνο, διέταξε ο εισαγγελέας Εφετών.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταφορά της σορού από τη Ρόδο στην Αθήνα για τη δεύτερη νεκροψία, στην οποία ενδέχεται να παραστεί ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, ως τεχνικός σύμβουλος εκ μέρους της οικογένειας του άτυχου φοιτητή.

Υπενθυμίζεται πως το αρχικό αίτημα της οικογένειας για ορισμό τεχνικού συμβούλου και τη διενέργεια νέας νεκροψίας είχε απορριφθεί νωρίτερα από τον εισαγγελέα της Κω.

Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, που έγινε στη Ρόδο, ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, αλλά σε δυστύχημα και συγκεκριμένα σε πτώση του από βράχο, όπως «δείχνουν» οι κακώσεις στο σώμα του.

Ο πρώτος ιατροδικαστής εκτιμά ότι ο 21χρονος φοιτητής έπεσε και το σώμα του «σκάλωσε» σε κάποιο σημείο του βράχου, γι’ αυτό και δεν είχε εντοπιστεί παρά τις ενδελεχείς έρευνες των αρχών στο σημείο.

Όμως, η κακοκαιρία που σημειώθηκε στο νησί είχε σαν αποτέλεσμα το πτώμα του να παρασυρθεί από τα νερά της βροχής κι έτσι να μεταφερθεί στο σημείο που τελικά εντοπίστηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ