ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η επεισοδιακή μαθητική πορεία για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου (pics&vid)

Ολοκληρώθηκε η επεισοδιακή μαθητική πορεία για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου (pics&vid)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία για την επέτειο δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, που «αμαυρώθηκε» από τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.

Μαθητές και φοιτητές αφού παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά από το Πανεπιστήμιο φωνάζοντας συνθήματα, στη συνέχεια αποχώρησαν.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου προκλήθηκαν, εντάσεις μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, η ένταση ξεκίνησε στα Προπύλαια από ομάδα περίπου 40 νεαρών με κουκούλες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί επιτέθηκαν στις δυνάμεις της αστυνομίας με μολότοφ και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών.

Οι νεαροί «ξήλωσαν» τα πεζοδρόμια στα Προπύλαια, ώστε να χρησιμοποιήσουν τα υλικά ως «πολεμοφόδια» και πήραν τις λαμαρίνες από σημείο όπου πραγματοποιούνταν έργα.

Οι κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες, αλλά και φανάρια, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Με την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την περιοχή η τροχαία έδωσε, σταδιακά, τους δρόμους σε κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι διαδηλώσεις για τα εννέα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα πραγματοποιηθούν και το απόγευμα από συλλογικότητες και οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ