ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής
eurokinissi/ Φωτογραφία αρχείου

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του άτυχου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, επέβαλε το Εφετείο Ιωαννίνων, στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Πρωτόδικα, το δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή και άσκησε έφεση. Όπως εξήγησε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, κρίθηκε ένοχος για τρεις εκφοβιστικές πράξεις σπουδαστών σε βάρος του Γιακουμάκη και όχι 15, για τις οποίες είχε καταδικαστεί πρωτόδικα.

Ωστόσο, ο κ. Κούγιας τόνισε, πως τόσο στο πρώτο δικαστήριο, όσο και στο Εφετείο, δεν «υπήρξαν αποδεικτικά στοιχεία, αλλά κατατέθηκαν φήμες».

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο πρώην διευθυντής της σχολής, απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου για τις κατηγορίες που του προσάπτονται.

Όπως τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ο ίδιος έπραξε όσα έπρεπε, σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε λάβει από την προϊστάμενη Αρχή στην Αθήνα για διακριτικό χειρισμό της υπόθεσης.

Όπως επεσήμανε, η σχολή δεν θέλησε να τιμωρήσει τους σπουδαστές που έφεραν ευθύνες καθώς, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «στη βία δεν απαντάμε με βία». Με την έδρα του δικαστηρίου να διερωτάται «κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί βία, η τιμωρία σε κάποιο παράπτωμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ