Ιερείς βγήκαν στους δρόμους του Αιγίου για το Σκοπιανό
Περίπου εξήντα ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας βγήκαν στους δρόμους την Τετάρτη, για να εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.
Οι ιερείς, πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Αμβροσίου. κρατούσαν πανό που έγραφαν «Η Μακεδονία είναι ελληνική» και πραγματοποίησαν πορεία στον κεντρικότερο δρόμο του Αιγίου.
Η πομπή ξεκίνησε στις 12:00 από τα φανάρια της Σολωμού και ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, επικροτώντας την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη. Την ίδια ώρα, οι καμπάνες των Ιερών Ναών χτυπούσαν χαρμόσυνα, θέλοντας να τονίσουν το «όχι» της εκκλησίας στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της πΓΔΜ.
Η πορεία κατέληξε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, όπου όλοι οι ιερείς μπήκαν στο εσωτερικό και έψαλλαν τρισάγιο. Όμως, δεν σταμάτησαν εκεί αφού πήγαν και στα διόδια της εθνικής οδού, όπου μοίρασαν φυλλάδια στους οδηγούς καλώντας τους σε ξεσηκωμό.
ΕΛ.ΑΣ.: Στα 433 τα τροχαία στην Αττική τον Μάρτιο - 507 οι τραυματίες
18:20
«Είμαστε στα πρόθυρα ενός ευρύτερου πολέμου», προειδοποιεί ο Γκουτέρες για τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή
18:10
Η Allwyn σηματοδοτεί τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την τελετή έναρξης της συνεδρίασης
18:07
Μητσοτάκης από το νοσοκομείο «Μεταξά»: Ιστορική ημέρα για το αντικαρκινικό νοσοκομείο
18:06