ΕΛΛΑΔΑ

Αίτημα να γίνει πρότυπη δίκη στο ΣτΕ υπέβαλαν οι συνήγοροι του Τούρκου αξιωματικού

Αίτημα να γίνει πρότυπη δίκη στο ΣτΕ υπέβαλαν οι συνήγοροι του Τούρκου αξιωματικού
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αίτηση να μεταφερθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας με τη διαδικασία της "πρότυπης δίκης" το θέμα της χορήγησης ασύλου των 8 Τούρκων Αξιωματικών υπέβαλαν οι νομικοί παραστάτες του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που έφτασε στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα, Σουλειμάν Οζκαϊνακτσί.

Η αίτηση θα διαβαστεί από το Εφετείο στο Συμβούλιο Επικρατείας και εκεί η απόφαση θα ληφθεί από την Τριμελή Επιτροπή με προεδρεύοντα τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νικ. Σακελλαρίου και δύο αντιπροέδρους.

Ειδικότερα, οι καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Στ. Τσακυράκης και η Νομική Διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες δια του Βασ. Παπαδόπουλου, υπέβαλαν αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο να εκδικαστεί από το Συμβούλιο Επικρατείας (με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης) η αίτηση ακύρωσης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά της χορήγησης ασύλου και η ένσταση του αξιωματικού. Αυτό γίνεται σύμφωνα με το νόμο 3900/10 που δίνει το δικαίωμα στον παρεμβαίνοντα να προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι η δίκη είχε οριστεί να διεξαχθεί στο Διοικητικό Εφετείο στις 15/2, αλλά κατόπιν αυτών θα αναβληθεί.

Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ανακοίνωσε σήμερα ότι ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών άσκησε παρέμβαση υπέρ του Τούρκου συγκυβερνήτη. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι την παρέμβαση υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός και ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ