ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στην επιχείρηση της Μ. Γκραμπόφσκι: Στην κρατική ασφάλεια η έρευνα – Τι δείχνει το βίντεο

Επίθεση στην επιχείρηση της Μ. Γκραμπόφσκι: Στην κρατική ασφάλεια η έρευνα – Τι δείχνει το βίντεο
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στις αναρχικές ομάδες των Εξαρχείων που δραστηριοποιούνται σε επιδέσεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς, προσανατολίζονται οι αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας ότι ανήκουν οι δράστες της επίθεσης στο κατάστημα της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει κείμενο με ανάληψη ευθύνης σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μετά τη μεγάλη έκθεση που πήρε το θέμα να ανεβάσουν επίπεδο και να θελήσουν να εμφανιστούν ως ποιο «εδραιωμένη» και επιχειρησιακά έτοιμη οργάνωση.

Πάντως οι αρχές έχουν στα χέρια τους το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που ερευνητικά δεν τις βοηθά για τον εντοπισμό των δραστών αλλά τους δίνει στοιχεία για τον τρόπο που έδρασαν.

Στο βίντεο φαίνονται δυο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και σκούρα ρούχα να πλησιάζουν στην είσοδο του νεοκλασικού κτιρίου στου Ψυρρή και να αφήνουν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Η συγκεκριμένη κάμερα, όμως, δεν δείχνει το μέσο με το οποίο έφτασαν οι εμπρηστές.

Δεν φαίνεται, δηλαδή, αν χρησιμοποίησαν κάποια μηχανή ή αυτοκίνητο ώστε από τον αριθμό κυκλοφορίας να μπορέσουν οι αστυνομικοί να προχωρήσουν την έρευνα.

Παρόλα αυτά, εξετάζονται κάμερες ασφάλειας και από άλλα κτίρια στον ίδιο δρόμο. Στο υλικό από άλλες κάμερες φαίνονται κυρίως άτομα με αποκριάτικες μάσκες να περνούν έξω από το κτίριο, χωρίς όμως να μπορεί να ταυτοποιηθεί ή να συνδεθεί η παρουσία τους στο χώρο με τη δράση των εμπρηστών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι εκτός από τα δυο άτομα που άφησαν τους μηχανισμούς υπήρχαν και άλλα, τα οποία είχαν το ρόλο του «τσιλιαδόρου» ενώ είναι βέβαιο ότι τις προηγούμενες ημέρες οι δράστες είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου και είχαν σχεδιάσει πολύ καλά τη διαδρομή της διαφυγής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ