ΕΛΛΑΔΑ

Έληξε η αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού

Έληξε η αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/ Φωτογραφία αρχείου

Έληξε η αναταραχή που επικράτησε από το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α και Δ, μεταξύ των οποίων και μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, κατέλαβαν κοινόχρηστους χώρους των φυλακών.

Η διαμαρτυρία των κρατουμένων σχετιζόταν με την απόφαση για μεταγωγή, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές που κρατείται (Λάρισα), του 29χρονου Κ. Γιαγτζόγλου, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του αθηναϊκού πρακτορείο, οι κρατούμενοι που διαμαρτύρονταν, πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατέλαβαν τους χώρους. Στο σημείο μετέβη εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος μετείχε στις διαπραγματεύσεις με τους κρατούμενους, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Παράλληλα, σήμερα το μεσημέρι ομάδα περίπου 70 ατόμων διαμαρτυρήθηκε έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τα διαδραματιζόμενα στις φυλακές Κορυδαλλού. Κατά την αποχώρησή τους, σημειώθηκε ένταση και έγιναν προσαγωγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ