ΕΛΛΑΔΑ

Σε στρατηγείο για τον Γιαγτζόγλου έχει μετατραπεί η πρυτανεία

Σε στρατηγείο για τον Γιαγτζόγλου έχει μετατραπεί η πρυτανεία
ΕUROKINISSI

Τριάντα πολύ γνωστοί αντιεξουσιαστές με πλούσια δράση και πρωταγωνιστικό ρόλο στα Εξάρχεια, είναι ανάμεσα στα περίπου 80 άτομα που έχουν κάνει κατάληψη στην πρυτανεία και την χρησιμοποιούν ως «στρατηγείο» των αντιεξουσιαστών που απαιτούν να μεταφερθεί από τις φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλό ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου που κατηγορείται ότι έστειλε τον παγιδευμένο με βόμβα φάκελο στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. 

Και τα 30 αυτά άτομα έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί αρκετές φορές με βασικό ρόλο σε επεισόδια επιθέσεις, εμπρησμούς στην περιοχή των Εξαρχείων. Αποτελούν πυρήνα αντιεξουσιαστών που η δράση τους αποτελεί για το συγκεκριμένο χώρο βασικό κεφάλαιο.

Ανάμεσα σε αυτά τα 30 άτομα είναι και ένας 28χρονος ο οποίος μάλιστα έχει χαρακτηριστεί από τις Αρχές ως ο «νέος αρχηγός» των μπαχαλάκηδων. Είχε συλληφθεί μάλιστα πριν λίγο χρονικό διάστημα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για εμπρησμούς και επιθέσεις. Είχε φυλακιστεί για λίγο και αφέθηκε ελεύθερος. Όλα δείχνουν ότι επέστρεψε στα Εξάρχεια και σύμφωνα με τις Αρχές πρόκειται για ένα άτομο που στρατολόγησε τη νέα γενιά των «μπαχαλάκηδων» στα Εξάρχεια. Στο παρελθόν είχε στο ενεργητικό του από επιθέσεις σε αστυνομικούς της ομάδας Δέλτα και της «Άμεσης Δράσης» μέχρι και συμμετοχή σε ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά σε άτομα που αντιεξουσιατικού χώρου στα Εξάρχεια.

Επίσης ανάμεσά τους βρίσκεται ένας πολύ γνωστός αντιεξουσιαστής μεγαλύτερος σε ηλικία ο οποίος έχει σχέση με ηγετικά στελέχη της τρομοκρατίας ενώ ο ίδιος έχει φτιάξει τη δική του ομάδα με παρεμβάσεις σε αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς «στόχους». Βρίσκεται συχνά στις δικαστικές αίθουσες όπου γίνονται οι δίκες των τρομοκρατών ενώ είχε καταθέσει και ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Η ομάδα των 30 «σκληρών» των Εξαρχείων έχουν καθημερινή παρουσία στην κατάληψη της πρυτανείας που όλα δείχνουν ότι αποτελεί στο κέντρο της Αθήνας το χώρο στον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις για δράσεις υπέρ του Γιαγτζόγλου.

Πάντως και χθες το βράδυ σημειώθηκαν επιθέσεις και επεισόδια σε συμπαράσταση στον Κώστα Γιαγτζόγλου.

Ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε κροτίδα στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή, τα οποία μάλιστα είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από το Αστυνομικό τμήμα στο οποίο είχε σημειωθεί τρομοκρατική ενέργεια πριν από τρεις ημέρες.

Επίσης τοποθέτησαν γκαζάκια σε είσοδο τράπεζας, ενώ ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, ξύλα και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στην οδό Τοσίτσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ