ΕΛΛΑΔΑ

Τρελή πορεία στην εθνική: Οδηγούσε ανάποδα για 175 χιλιόμετρα

Τρελή πορεία στην εθνική: Οδηγούσε ανάποδα για 175 χιλιόμετρα
EUROKINISSI/ Φωτογραφία αρχείου

Για 175 χιλιόμετρα –από το Βελεστίνο μέχρι και τα διόδια της Τραγάνας- οδηγούσε ανάποδα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, ο οδηγός του οχήματος που καταδιώχθηκε από τα περιπολικά το πρωί της Κυριακής και βρήκε τραγικό θάνατο όταν τα εμβόλισε.

Το λευκό ΙΧ ξεκίνησε την τρελή πορεία του από τον κόμβο Βελεστίνου, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων Μαγνησίας. Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, ο οδηγός δε συμμορφωνόταν σε καμία υπόδειξη, ενώ οι πληροφορίες για την ταυτότητά του παρέπεμπαν σε άτομο που είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Το αυτοκίνητο, που κινείτο με υπερβολική ταχύτητα και πάντα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, πέρασε σπάζοντας τις μπάρες στα διόδια Πελασγίας, Μαυρομαντήλας και Αγίας Τριάδας πριν «καρφωθεί» πάνω στο μπλόκο που είχαν στήσει περιπολικά συνεπικουρούμενα από τρία φορτηγά στα διόδια Τραγάνας.

Το ότι δεν είχε μετωπική σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο οφείλεται στην μεγάλη κινητοποίηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, που φρόντισε να κλείσει όλες τις εισόδους για όσους είχαν σκοπό να ταξιδεύσουν προς Θεσσαλονίκη.

Κάποια στιγμή στις Θερμοπύλες σταμάτησε και ενώ πίστεψαν ότι θα κατέβαινε από το αμάξι, όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν πάτησε γκάζι και συνέχισε την τρελή του πορεία.

Ο επίλογος δόθηκε στα διόδια της Τραγάνας όπου στήθηκε το μπλόκο και ενώ τα περιπολικά που τον καταδίωκαν του έδωσαν μέτρα μήπως και την τελευταία στιγμή αλλάξει γνώμη και σταματήσει.

Δυστυχώς δε σταμάτησε και καρφώθηκε με δύναμη πάνω στα περιπολικά. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός νταλίκας που δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ ο οδηγός του ΙΧ ανασύρθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με το lamiareport, ο οδηγός του οχήματος ήταν ένας 49χρονος, κάτοικος Σταυρού Φαρσάλων, που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε εκδηλώσει και πάλι δυσάρεστα συμπτώματα, δείγμα ότι και πάλι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το αυτοκίνητο ήταν της οικογένειας και είναι άγνωστο τι προσπαθούσε να κάνει με τη φυγή του προς Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ