ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Ποια είναι η ακροδεξιά οργάνωση που εξαρθρώθηκε - Πάνω από 30 επιθέσεις

Αποκλειστικό: Ποια είναι η ακροδεξιά οργάνωση που εξαρθρώθηκε - Πάνω από 30 επιθέσεις
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Καίριο χτύπημα στην ακροδεξιά οργάνωση «Κόμπατ 18» (Combat 18) κατάφεραν οι ελληνικές αρχές.

Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται για πάνω από 30 επιθέσεις σε αντιεξουσιαστικά στέκια, σε καταλήψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ η δράση τους φτάνει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη όπου στο παρελθόν είχαν επιτεθεί σε βάρος της κατάληψης Libertatia που πρόσφατα άγνωστοι την πυρπόλησαν.

Ανάμεσα στα στέκια στα οποία έχουν επιτεθεί ήταν η Ζαϊμη, η Στρούγκα, η Αντίπνοια, καθώς επίσης και το αναρχικό στέκι Αγρός στα Νέα Λιόσια.

Οι επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής έγιναν ταυτόχρονα σε Νέα Σμύρνη, Βάρη και Μενίδι ενώ ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες είναι και οι δύο αρχηγοί της οργάνωσης.

Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί

Στο σπίτι του ενός από τους συλληφθέντες έχουν βρεθεί, όπως αποκάλυψε λίγο νωρίτερα στο CNN Greece, έτοιμοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό στα οποία είχαν προσαρμόσει κροτίδες και οι μηχανισμοί αυτοί ήταν έτοιμοι για την επόμενη επίθεση της οργάνωσης.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν, επίσης, ότι στα σπίτια των ακροδεξιών έχει βρεθεί αρκετό υλικό, το οποίο σχετίζεται με το συγκεκριμένο χώρο.

Η αντιτρομοκρατική συνέχισε την έρευνά της μετά τις πρώτες συλλήψεις των ακροδεξιών πριν από περίπου ενάμισι μήνα, και σύμφωνα με στελέχη της Κατεχάκη, τα άτομα τα οποία σήμερα έχουν συλληφθεί έχουν σχέση και με άλλες επιθέσεις είτε σε μεμονωμένα άτομα είτε σε οργανωμένους χώρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ