«Όχι» στην έκδοση και του δεύτερου από τους εννέα Τούρκους κουρδικής καταγωγής
«Όχι» στην έκδοση και του δεύτερου από τους εννέα Τούρκους κουρδικής καταγωγής, που είχαν συλληφθεί λίγο καιρό πριν από την άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο, είπε το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών.
Αρνητική πρόταση κατά της έκδοσής του έκανε νωρίτερα και η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να δικαστεί για αλλά αδικήματα από αυτά για τα οποία εκζητείται.
Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι τα νέα στοιχεία που είχε ζητήσει το συμβούλιο για να αποφανθεί είναι μια απλή περίληψη των προηγούμενων που είναι ελλιπή και αόριστα.
«Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να λάβει χώρα η έκδοση του παρόντος κατηγορουμένου στις τουρκικές αρχές» είπε η εισαγγελέας.
Νωρίτερα πήρε το λόγο ο ίδιος ο Naci Ozpolat, 48 ετών: «Η Τουρκία με ζητάει επειδή ήμουν επαναστάτης και αγωνίζομαι εναντίον του φασιστικού συστήματος. Δεν μπορεί να προσκομίσει κάτι χειροπιαστό. Με ζητάει για πράξεις (σ.σ. ένοπλη επίθεση στον γενικό εισαγγελέα στην Τουρκία το 2015) ενώ εγώ ήμουν κρατούμενος στη Γερμανία». Ο 48χρονος οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή καθώς κρατείται για αδικήματα και στην Ελλάδα (εκρηκτικά κλπ).
Σύμφωνα με πληροφορίες ή Τουρκία έχει κάνει αίτημα έκδοσης και για έναν ακόμη από τους 9, μία γυναίκα.
SPONSORED
Πάνω από 10 παραβιάσεις και παραβάσεις από τουρκικά αεροσκάφη και F-16 στο Αιγαίο
20:44
Η Πολωνία πρέπει να συμμετέχει στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία λεει ο Τουσκ
20:36
Η NASA ανακοίνωσε τους αστροναύτες του Artemis III - Ιταλός ο πρώτος ευρωπαίος της αποστολής
20:28
Ρωσία: Το υπουργείο Ψηφιακής Τεχνολογίας ζητά την άρση της απαγόρευσης του Roblox
20:22