ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για «απρόκλητη επίθεση διαδηλωτών»

Μήνυση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για «απρόκλητη επίθεση διαδηλωτών»
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για την "απρόκλητη" - όπως υποστηρίζει η ίδια - επίθεση που δέχθηκαν χθες το απόγευμα αστυνομικοί, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο της πόλης, όπου διαδήλωσαν μέλη συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Στη μήνυσή τους, την οποία υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ζητούν την ποινική δίωξη των διαδηλωτών που "πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια", κατά τα οποία - όπως αναφέρουν - τραυματίστηκαν έξι συνάδελφοί τους. Προς τούτο οι μηνυτές προσκόμισαν οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε τα γεγονότα και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, προκειμένου να υπάρξει ταυτοποίησή των δραστών.

Ζητούν, δε, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες και εις βάρος ανώτερων αστυνομικών (για παράβαση καθήκοντος και έκθεση), διότι, σύμφωνα με τους μηνυτές, άφησαν ανυπεράσπιστους τους συναδέλφους τους που εκτελούσαν υπηρεσία στο σημείο των επεισοδίων. "Κατά τις εσωτερικές διαταγές είχαν αρμοδιότητα να μας δώσουν εντολή να επέμβουμε, αλλά δεν το έπραξαν", αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσης.

Της κατάθεσης της μήνυσης, προηγήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μελών της Ένωσης μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ