ΕΛΛΑΔΑ

Καταιγισμός φορολογικών υποχρεώσεων

Καταιγισμός φορολογικών υποχρεώσεων
Επέλαση φόρων μέχρι το τέλος του έτους

Απανωτές «συναντήσεις» με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις θα έχουν, μέχρι το τέλος του χρόνου, οι πολίτες καθώς σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών θα κληθούν να πληρώσουν πέντε διαφορετικούς φόρους.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του επόμενου μήνα θα φανεί η πρώτη αύξηση στη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπως αυτή θα προκύψει από τις τροποποιήσεις των τόκων που άρχισε να «τρέχει» από τις 15 του μήνα.

Την Πέμπτη αναμένεται, επίσης, να αναρτηθούν στο Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για περίπου 6.1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Η πρώτη από τις πέντε δόσεις θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και η τελευταία μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, στο τέλος Νοεμβρίου φτάνει και η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, όπως αυτή προέκυψε από τις φορολογικές δηλώσεις του έτους.

Η πρώτη δόση του φόρου πολυτελείας, που αφορά 350.000 υπόχρεους αλλά και αγρότες, πρέπει, επίσης, να αποπληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με τη δεύτερη να πληρώνεται στο τέλος Δεκεμβρίου και την τρίτη στις αρχές του 2016, στο τέλος Φεβρουαρίου.

Τέλος, μέχρι το τέλος του 2015 θα πρέπει να πληρωθούν και τα νέα τέλη κυκλοφορίας, με τις όποιες αλλαγές αναμένονται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ