Απάτη με email για δήθεν επιστροφή χρημάτων από την ΔΕΗ
Απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος ανυποψίαστων πελατών της ΔΕΗ ερευνά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι δράστες τους απέστειλαν παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα οποία τους πληροφορούσαν ότι πρόκειται δήθεν να λάβουν χρήματα από τη ΔΕΗ ως επιστροφή.
Ειδικότερα, οι δράστες παρακινούσαν πολίτες να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε σελίδα προσπελάσιμη μέσω υπερσυνδέσμου, ενώ για να γίνουν πειστικοί και αληθοφανείς στα παραπλανητικά μηνύματά τους χρησιμοποιούσαν το λογότυπο της ΔΕΗ.
Από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχαν αποσταλεί από εταιρεία - πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου με έδρα στη Γαλλία, ενώ η σελίδα, στην οποία καλούσαν οι δράστες τα υποψήφια θύματα να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, ανήκει σε εταιρεία με έδρα στη Γεωργία.
Ήδη σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες Αρχές της Γαλλίας και της Γεωργίας.
Υπόδειγμα παραπλανητικού μηνύματος:

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία
Γερμανός υπ. Άμυνας για απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών: «Η Ευρώπη να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη»
11:24
Δραματική μεταφορά βρέφους από Σκόπελο στο Βόλο εν μέσω κακοκαιρίας - Υποψία για κατάποση ποντικοφάρμακου
11:13
Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες σε ρωσική επίθεση στη Χερσώνα
11:02
Άνοδος της θερμοκρασίας μετά την κακοκαιρία εξπρές: Έως και 30 βαθμοί το επόμενο Σαββατοκύριακο
10:52