Καταγγελία ότι κρατούμενοι μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Κορυδαλλού
Σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού απειλήθηκε και ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, με αυτοσχέδιο μαστίγιο, μέσα στη Γ΄ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης, κοινοποιεί με σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
Ειδικότερα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι την Παρασκευή, 9 Μαρτίου, έντιμος, επαρκής και εργατικός, όπως τον χαρακτηρίζει, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού, στην προσπάθειά του να κλείσει τα κελιά της Γ' πτέρυγας που παρέμεναν ανοικτά, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στον χρόνο που έπρεπε η νυκτερινή κατάκλιση, αρχικά απειλήθηκε με μαχαίρι και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο.
«Παρ΄ όλα αυτά» συνεχίζει η Ομοσπονδία, «δεν υπήρξε καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση», αλλά αντίθετα «το περιστατικό αποκρύφτηκε και στην συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί».
Η Ομοσπονδία πληροφορήθηκε το περιστατικό ύστερα από διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο.
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό λόγω τροχαίου - Χαμηλές ταχύτητες σε κέντρο και Αττική Οδό
08:20
Ελληνοτουρκικά: Το τετ α τετ Μητσοτάκη – Φιντάν και το επόμενο ραντεβού στην Άγκυρα
08:20
Οργή στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο 37χρονης από πυρά αξιωματικού της ICE – Κατηγορίες για υπέρμετρη βία και πολιτική σύγκρουση (vids)
08:10
Με συμμετοχή ρεκόρ «σφραγίστηκε» από τους μετόχους το deal της συνένωσης ΟΠΑΠ - Allwyn
08:00