Πλειστηριασμοί: Ένταση και χημικά στο Κολωνάκι (pics)
Ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των ΜΑΤ σημειώθηκε νωρίτερα στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να ανέβουν στο συμβολαιογραφείο και οι αστυνομικοί τούς απέτρεψαν, κάνοντας χρήση χημικών.
Το «Κίνημα δεν πληρώνω», η ΛΑΕ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσαν το «παρών» έξω από το συμβολαιογραφείο, στο οποίο σήμερα πρόκειται να πλειστηριαστούν μεταξύ άλλων δύο ακίνητα.
«Μεταξύ των εκατοντάδων πλειστηριασμών που γίνονται σήμερα, Τετάρτη 21 Μαρτίου, πραγματοποιούνται δύο πλειστηριασμοί σε συμβολαιογραφείο της οδού Σκουφά 77. Στο ίδιο συμβολαιογραφείο, υπενθυμίζουμε, βρίσκεται σε αναστολή πλειστηριασμός α' κατοικίας για διαμέρισμα 91,9 τ.μ. (σε αναστολή και όχι ματαίωση!)», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της.
Συνεχίζοντας η ΛΑΕ τονίζει «επειδή ο εντολοδόχος των τραπεζών, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς, κ. Γιώργος Ρούσκας παραπληροφορεί, επισυνάπτουμε τα δημόσια έγγραφα που καταμαρτυρούν ότι οι εν λόγω δύο πλειστηριασμοί αφορούν: ημιυπόγειο (48 τ.μ.), με τιμή πρώτης προσφοράς 48.000 ευρώ, το επιτασσόμενο ποσό στις 50.000 ευρώ και τη συνολική απαίτηση στις 233.629 ευρώ και οικόπεδο 500 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς στις 30.000 ευρώ και το επιτασσόμενο ποσό στις 40.000 ευρώ».
Καταλήγοντας η ΛΑΕ προσθέτει: «Έχουμε, κ. Ρούσκα, διαφορετική αντίληψη για το δημόσιο συμφέρον. Για εμάς δημόσιο συμφέρον είναι οι ζωές και η υπεράσπιση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Για εσάς δημόσιο συμφέρον είναι τα συμφέροντα των τραπεζών και των δανειστών. Δεν θα σας περάσει!».
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον τραυματισμό του δημοσιογράφου
Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο.Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει.ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
SPONSORED
Οι τέσσερις τρόποι με τους οποίους η ποδηλασία βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου
14:48
Εύβοια: Σε ετοιμότητα για καταγραφή ζημιών από τους σεισμούς - Περιπολίες από την Πυροσβεστική
14:28
Βίντεο από τους σεισμούς στην Εύβοια: Η στιγμή της ισχυρής δόνησης των 5,2 Ρίχτερ
14:23
Αυτά είναι ευρήματα από τα 2 σπίτια του 37χρονου Παλαιστίνιου σε Κρήτη, Πατήσια - Δείτε φωτογραφίες
14:07