Χανιά: Κέντρο εκπαίδευσης κρατουμένων θα δημιουργηθεί στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1»
Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την ανέγερση στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στην Αγιά Χανίων διώροφου κτηρίου όπου θα στεγαστούν εκπαιδευτικές δράσεις για κρατουμένους.
Η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για την ανέγερση του κτηρίου που θα γίνει μέσω διεθνούς διαγωνισμού, λήγει στις 15 Μαΐου και όπως δήλωσε από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, «με την δημιουργία και λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, το κατάστημα κράτησης Χανίων θα γίνει μια κανονική φυλακή σύμφωνα με τις προδιαγραφές που υπάρχουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των κρατουμένων».
Ο κ Φυτράκης επεσήμανε ιδιαίτερα ότι, «ενώ η συγκεκριμένη δομή προβλεπόταν πριν από πολλά χρόνια και στις αρχικές μελέτες όλως τυχαίως στα Χανιά δεν κτίστηκε ενώ σε άλλες φυλακές κτίσθηκε».
Όπως είπε στο συγκεκριμένο χώρο για την ανέγερση του οποίου υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις θα στεγαστούν βιβλιοθήκες, σχολεία, εκπαιδευτήρια, εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες για τους κρατουμένους.
«Βασικός στόχος της σωφρονιστικής πολιτικής που ασκούμε και η οποία θα συνεχιστεί αταλάντευτα είναι να δώσουμε στους κρατουμένους τη δυνατότητα να αποκτήσουν επαγγελματικές δραστηριότητες, να περνάνε δημιουργικά το χρόνο τους», τόνισε ο κ Φυτράκης.
ΤΑ «ΑΓΚΑΘΙΑ»: ΗΠΑ και Ιράν σε νέο διπλωματικό αδιέξοδο: Γιατί ο Τραμπ εμφανίζεται επιφυλακτικός για τη νέα πρόταση της Τεχεράνης
07:13
Στους 14 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία - Άγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια (vids)
07:10
«Πολιτικό πινγκ πονγκ» κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές, «βούρκο» και τηλεδικαστήρια
07:09
Ο Ρούμπιο χαρακτήρισε τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ ως «οικονομικό πυρηνικό όπλο»
07:01