ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για την υπόθεση ομηρίας στη Θεσσαλονίκη

Νέα στοιχεία για την υπόθεση ομηρίας στη Θεσσαλονίκη
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης την υπόθεση ομηρίας που ήρθε στο φως τις τελευταίες ώρες στο Ωραιόκαστρο, όπου ένας 58χρονος άνδρας φέρεται να κρατούσε φυλακισμένα στο σπίτι του τα ξαδέλφια του -έναν 47χρονο και μια 48χρονη από τις Σέρρες- για οκτώ μήνες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την εξιχνίαση της υπόθεσης και αποκάλυψε ότι ο «δεσμοφύλακας» των δύο αδελφών από τις Σέρρες συνεργαζόταν με την 23χρονη κόρη του και μια ακόμη γυναίκα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 58χρονος είχε αναγκάσει τον 47χρονο να μεταφέρει χρηματικά ποσό στον λογαριασμό του. Τα ποσά αυτά έως σήμερα είχαν φτάσει τις 81.000 ευρώ.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πώς ξετυλίχθηκε το «κουβάρι» της υπόθεσης

Το βράδυ της Παρασκευής, ο 47χρονος απαχθείς τηλεφώνησε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι κρατείτο παρά τη θέλησή του με την αδελφή του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι, όπου εντόπισαν τα δύο αδέλφια. Μετά από έρευνες κατάφεραν να εντοπίσουν και τον 58χρονο δράστη, ο οποίος συνελήφθη.

Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, τα αδέλφια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 58χρονου στα τέλη του Ιουλίου του 2017 και οι δράστες τους ακινητοποίησαν. Με την απειλή όπλων και την άσκηση βίας, τους μετέφεραν στο σπίτι του 58χρονου.

Έκτοτε, ο 58χρονος κρατούσε δεσμευμένα τα δύο αδέρφια και μετέβαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ