ΕΛΛΑΔΑ

Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ: Οριστικοποίηση 30.000 αιτήσεων

Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ: Οριστικοποίηση 30.000 αιτήσεων
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Έχει διασφαλιστεί η ένταξη στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ» για το σύνολο των αιτήσεων που έχουν οριστικοποιηθεί, ανεξάρτητα αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν χαρακτηριστεί «επιλαχόντες» από το Πληροφοριακό Σύστημα. Αυτά δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης καθώς, όπως εξήγησε, η διαθεσιμότητα πόρων είναι πλέον πολύ μεγάλη, και το συνολικό ποσό που προέρχεται τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από τον τραπεζικό δανεισμό, προσεγγίζει πλέον το 1 δισ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής περίπου 30.000 νοικοκυριά έχουν οριστικοποιήσει την αίτηση υπαγωγής, ενώ περί τους 12.000 ενδιαφερόμενους έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και συμπληρώνουν την αίτηση.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι:

  • Το Σαββατοκύριακο οι εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης, ενώ εφικτή θα είναι και η εγγραφή νέων χρηστών, για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Ιονίου.
  • Από τη Δευτέρα θα απενεργοποιηθεί η πρόσβαση των μέχρι σήμερα εγγεγραμμένων και θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εγγραφής για τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.
  • Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα είναι προσβάσιμη από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ