ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Ομολόγησε ο 58χρονος που κρατούσε ομήρους τα ξαδέρφια του

Ωραιόκαστρο: Ομολόγησε ο 58χρονος που κρατούσε ομήρους τα ξαδέρφια του
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Ο δράστης της 8μηνης υπόθεσης ομηρίας στο Ωραιόκαστρο ομολόγησε το έγκλημά του μετά την σύλληψή του το Σάββατο.

Ένας 47χρονος και η 48χρονη αδερφή του έζησαν αιχμάλωτοι για οκτώ μήνες. Τα δύο αδέλφια βρίσκονται από χθες, Σάββατο, στην ασφάλεια του σπιτιού τους στις Σέρρες, απ' όπου τους απήγαγε ο 58χρονος πριν από οκτώ μήνες.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ομολόγησε τα πάντα στην αστυνομία όπου οδηγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και πλέον αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές κατηγορίες.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η 48χρονη, «είναι όλα καλά, θα υπάρξει και συνέχεια».

Σε βάρος του 58χρονου αλλά και των δύο συνεργών του, της κόρης του και μιας ακόμα γυναίκας, σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίσταση- για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Το χρονικό της ομηρίας

Ο 58χρονος δημοτικός υπάλληλος κρατούσε ομήρους τα ξαδέλφια του επί οκτώ μήνες διάστημα κατά το οποίο κατάφερε να τους αποσπάσει το ποσό των 81.000 ευρώ.

Όλα αποκαλύφθηκαν όταν ο 47χρονος κατάφερε να ξεφύγει μέσα στη νύχτα και να καταγγείλει αυτή την απίστευτη ιστορία στην αστυνομία.

Ο ίδιος κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης της Θεσσαλονίκης και κατήγγειλε ότι μαζί με την 48χρονη αδερφή του κρατούνται παρά τη θέλησή τους, σε σπίτι στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι όπου και βρήκαν τα δύο αδέρφια ενώ μετά από επίμονες αναζητήσεις, εντόπισαν και τον 58χρονο ξάδερφό τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στα τέλη Ιουλίου του 2017, τα δύο αδέρφια είχαν επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο του 58χρονου, όπου ο δράστης με την 23χρονη κόρη του και μία ακόμη συνεργό τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και άσκηση βίας και τους μετέφεραν στο σπίτι του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Από τότε και για οκτώ μήνες, ο 58χρονος κρατούσε δεσμευμένα τα δύο αδέρφια ενώ μετέβαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του.

Για την υπόθεση έχει ταυτοποιηθεί και μια ακόμα συνεργός του πατέρα και της κόρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ