Αρχαιοφύλακες: 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας το Μ. Σάββατο
Την κήρυξη 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας το Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου 2018, αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).
Όπως πληροφορεί η Ένωση με ανακοίνωσή της, η απόφαση πάρθηκε σε έκτακτη συνεδρίασή της στις 27/3/2018 και μετά από απόφαση-έγκριση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του κλάδου που πραγματοποιήθηκε στις 12/3/2018.
«Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη της πρωινής βάρδιας 08:00 έως 12:00, για θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας» λέει η ΠΕΥΦΑ στην ανακοίνωσή της, παραθέτοντας τα αιτήματά της «όπως αναφέρονται και στην εξώδικη πρόσκληση που εστάλη στην πολιτική ηγεσία».
Πρόκειται για τη «συνέχιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΤΑΠΑ και την απρόσκοπτη και τακτική καταβολή των εξαιρεσίμων και πέραν πενθημέρου των αρχαιοφυλάκων από αυτό», «η 6η ημέρα εργασίας μας να υπολογίζεται και συνταξιοδοτικά αφού κανένα δημοσιονομικό κόστος δεν θα υπάρξει από μια τέτοια ρύθμιση», να υπάρξει «κανονιστικό πλαίσιο για τις παντός τύπου εκδηλώσεις εκτός ωραρίου που πραγματοποιούνται σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους», «ανάκληση της απόλυσης των 5 αρχαιοφυλάκων αορίστου χρόνου», «άμεση πρόσληψη των 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει τον Δεκέμβριο του 2016, με δέσμευση του, να έχουν προσληφθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017» και «η συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοηθείας και του κοινωνικού του έργου, προς όφελος των εργαζομένων».
Μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τη Λιβύη και την Αίγυπτο - Πού θα πέσουν λασποβροχές
09:03
Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα - Είχε καταδικαστεί το 2008 για τον φόνο 21χρονης
08:53
Άγιον Όρος: Λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης - Καλά στην υγεία του ο οδηγός
08:44
Βομβαρδισμένο τοπίο η Βηρυτός από σφοδρά ισραηλινά χτυπήματα - Εκδίκηση για τον Λαριτζανί η ιρανική επίθεση με βόμβες διασποράς στο Τελ Αβίβ
08:43