ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Πορεία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Πορεία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη πραγματοποίησαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Μέγαρο Μουσικής και κατευθύνθηκαν στη συνέχεια, προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Με κεντρικό σύνθημα "λευτεριά στην Παλαιστίνη", οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την αιματηρή επίθεση που συνέβη στις 31/3 στη Λωρίδα της Γάζας και κόστισε τη ζωή σε 16 Παλαιστινίους.

«Το νέο αυτό τερατώδες έγκλημα συντελείται με την ανοιχτή συγκάλυψη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του, που υποθάλπουν διαχρονικά και συντηρούν την επιθετικότητα του κατοχικού ισραηλινού κράτους. Γίνεται "υπό την σκέπη" της αμερικανικής κυβέρνησης, που πρόσφατα αποφάσισε την de facto αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, με την μεταφορά εκεί της πρεσβείας των ΗΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωση της.

Οι διαδηλωτές υπογράμμισαν ότι «εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και απαιτούν τον άμεσο τερματισμό της σφαγής των Παλαιστινίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ