ΕΛΛΑΔΑ

Στέλιος Σκλαβενίτης: Σήμερα η κηδεία του επιχειρηματία

Στέλιος Σκλαβενίτης: Σήμερα η κηδεία του επιχειρηματία
EUROKINISSI/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, και στις 15:00 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του γνωστού επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά. 

Το πρωί της Κυριακής, 1η Απριλίου, ο Στέλιος Σκλαβενίτης, ένα από τα τέσσερα αδέρφια που βρίσκονταν στο «τιμόνι» της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών.

Η τραγική είδηση αιφνιδίασε τόσο τον επιχειρηματικό κόσμο, όσο και τους εργαζόμενους της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο εργοδότης του, για τον οποίο οι πάντες μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, χτυπημένος από γρίπη.

Τα αίτια θανάτου του

Το μεσημέρι της Κυριακής το νοσοκομείο «Υγεία» εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν αναφορικά με τον αιφνίδιο θάνατο του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β».

«Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέλιος Σκλαβενίτης ταλαιπωρούνταν αρκετές μέρες από γρίπη. Φυσικά, όπως οι περισσότεροι, δεν έδωσε σημασία νομίζοντας πως είναι ένα απλό κρύωμα που θα περάσει.

Το βράδυ του Σαββάτου (31/03) όμως, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Υγεία». Ο Στέλιος Σκλαβενίτης έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Ποιος ήταν ο Στέλιος Σκλαβενίτης

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν ένα από τα τέσσερα αδέρφια πίσω από την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης».

Μαζί με τα αδέρφια του Μαρία και Γεράσιμο ήταν εκείνοι που σήκωσαν το βάρος μιας επιχειρηματικής κίνησης που όμοιά της δεν είχε ξαναγίνει στα ελληνικά επιχειρηματικά χρονικά: την συγχώνευση με την εταιρία «Μαρινόπουλος».

Η εταιρεία «Σκλαβενίτης» ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη και Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.

Ο όμιλος Σκλαβενίτη, μετά την εξαγορά της «Μαρινόπουλος», αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τα μηνύματα των υπαλλήλων της εταιρείας

Λίγα λεπτά αργότερα, αφού έγινε γνωστή η τραγική είδηση, οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Σκλαβενίτης» γέμισαν με μηνύματα τα social media.

«Μακάρι να ήταν πρωταπριλιατικο αστείο αλλά δυστυχώς δεν είναι.... Καλό ταξίδι κύριε Στέλιο....»

«Αντίο Κύριε Στέλιο...Ησουν ένας από τους πιο αγνούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Η σπάνια καλοσύνη σου, οι αρχές σου, το παράδειγμα που έδωσες στη διοίκηση των ανθρώπων, και πάνω από όλα η ανθρωπιά σου, μας έκαναν όλους να αισθανθούμε μέλη της οικογένειας Σκλαβενίτη. Η απώλεια μεγάλη για την οικογένεια, την εταιρεία, τον επιχειρηματικό κόσμο, τη χώρα. Θα θυμόμαστε όλοι το χαμόγελο και το γέλιο σου που μας γέμιζε χαρά. Καλό ταξίδι Κύριε Στέλιο».

duo
tria copy

«Δεν υπάρχουν λόγια τα έχω χαμένα, καλό παράδεισο»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ