ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate στη Θεσσαλονίκη

Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate στη Θεσσαλονίκη
WUDC 2016

Το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate, η μεγαλύτερη διοργάνωση debate σε όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πόλη της Θεσσαλονίκης από 27 Δεκεμβρίου 2015 έως 04 Ιανουαρίου 2016.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 1300 φοιτητές από περισσότερα από 350 Πανεπιστημιακά ιδρύματα από 70 χώρες, με στόχο την ανάδειξη του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Debate αλλά και τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων, μέσω της ανταλλαγής απόψεων, την περαιτέρω ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, του δομημένου λόγου και της επιχειρηματολογίας μεταξύ νέων. Παράλληλα, η εκδήλωση αποσκοπεί στη διάδοση της ρητορικής στην ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση.

Η εκδήλωση αυτή θα φέρει στη Θεσσαλονίκη νέους από όλο τον κόσμο, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να προβληθεί παγκοσμίως η πόλη, αλλά και η Ελλάδα στο σύνολό της. Κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 1000 debate, για σημαντικά θέματα της παγκόσμιας, αλλά και ελληνικής επικαιρότητας. O Μεγάλος Τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τη διοργάνωση του πρωταθλήματος έχει αναλάβει η Ρητορική Εταιρεία Ελλάδος, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την προώθηση του debate στην εκπαίδευση.

Το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας - Θράκης) και του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, thessaloniki2016.com.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ