ΕΛΛΑΔΑ

Σταματάει την απεργία πείνας και δίψας ο Β. Δημάκης

Σταματάει την απεργία πείνας και δίψας ο Β. Δημάκης
EUROKINISSI / TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ

Την απόφαση να σταματήσει την απεργία πείνας έλαβε ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης, που μεταφέρθηκε σήμερα στο νοσοκομείο.

Η δικηγόρος του έγραψε στο Facebook ότι ο Δημάκης έλαβε σήμερα σχετικές διαβεβαιώσεις από εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.

«Ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις» έγραψε η ίδια στο Facebook.

Λίγη ώρα αργότερα επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση, λέγοντας ότι οι συμφοιτητές του Δημάκη ενημερώθηκαν ότι δόθηκαν δεσμεύσεις την ώρα που διαδήλωναν στα προπύλαια. «Θα 'θελα να 'μαι από μια μεριά την 1η μέρα που θα πάει στο πανεπιστήμιο» έγραψε η ίδια.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει σχετικά:

Ο κρατούμενος Β.Δ. διέκοψε την απεργία πείνας-δίψας και μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση.

Το αίτημά του για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το Πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες νέου αιτήματος για εκπαιδευ\u001Fτική άδεια. Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του Υπουργείου και ιδίως η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ακόμα μια φορά τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ