ΕΛΛΑΔΑ

Έδεσσα: Σύλληψη 38χρονης για απάτες χιλιάδων ευρώ

Έδεσσα: Σύλληψη 38χρονης για απάτες χιλιάδων ευρώ
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI - ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Χρηματικό ποσό άνω των 2.200 ευρώ συνολικά είχε κατορθώσει να αποσπάσει μέσω Διαδικτύου από πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας μια 38χρονη, η οποία μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών υποσχόταν στους παθόντες δάνεια και τους ζητούσε χρήματα για την κάλυψη των σχετικών εξόδων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της 38χρονης ημεδαπής και εξιχνιάστηκαν έτσι 17 περιπτώσεις απάτης μέσω Διαδικτύου στο χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2018.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η 38χρονη αναρτούσε ψευδείς αγγελίες σε ιστοσελίδες, στις οποίες εμφανιζόταν με διάφορες ιδιότητες (διαμεσολαβητής δανείων, εκπρόσωπος εταιρείας ενεχερυδανεισμού, ιδιώτης επιχειρηματίας) και έπειθε πολίτες για τη δυνατότητα χορήγησης των δανείων.

Η αποστολή των χρημάτων γινόταν μέσω ταχυδρομικής αλληλογραφίας είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων παθόντων με διάφορα προσχήματα που χρησιμοποιούσε, ενώ είχε δημιουργήσει πλήθος λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, για να επικοινωνεί προσποιούμενη διαφορετικά πρόσωπα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή της 38χρονης και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ