Ξεκινά η ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5
Αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) με προορισμό την θαλάσσια περιοχή της Σκύρου, όπου η Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων, εντόπισε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage 2000-5.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ αναμένεται να ξεκινήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο, Πέμπτη, την επιχείρηση ανέλκυσης του καταγραφέα πρόσκρουσης και των συντριμμιών του Mirage 2000-5.
Σε πρώτη φάση θα γίνει βαθυμετρία ακριβείας με βυθόμετρο πολλαπλής δέσμης και θα ακολουθήσει η γεωμορφολογική αποτύπωση της περιοχής με ηχοβολιστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Πώς θα γίνει η ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5 από το βυθό της Σκύρου
Στην συνέχεια αναμένεται να γίνει καθέλκυση του υποβρύχιου οχήματος του ROV του ΕΛΚΕΘΕ, που θα καταγράψει από κοντά τα συντρίμμια, έτσι ώστε να ξεκινήσει μετά η επιχείρηση ανέλκυσης.
Μεγάλη Παρασκευή: Πλήθος πιστών στην Μητρόπολη Αθηνών για την Ακολουθία των «Μεγάλων Ωρών» (pics)
09:44
Πιέσεις των ΗΠΑ προς το Ισραήλ για αποκλιμάκωση στο Λίβανο - Συνεχίζονται οι επιθέσεις από Τεβ Αβίβ και Χεζμπολάχ
09:35
Κέρκυρα: Άναμμα των σαλιγκαριών - Το έθιμο της Μ. Παρασκευής που συνοδεύει τη σιωπή και την προσευχή (pics)
09:20
Πληροφορική: Κινήσεις εντοπισμού νέων πηγών εσόδων από τις εταιρείες του κλάδου
09:11