ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν οι επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Ξεκινούν οι επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι επαναλαμβανόμενες  απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μετά από την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου που θα επιτρέπει την πώληση λιγνιτικών μονάδων.

Οι μονάδες βρίσκονται στη Μεγαλόπολη και τη Φλώρινα και πρόκειται να μεταβιβαστούν μετά από διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Στην προ ημερών ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία αναφέρει ότι: «Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, επαναβεβαιώθηκε η απόλυτη και ξεκάθαρη αντίθεση των εργαζομένων στο «Εθνικό έγκλημα» του ξεπουλήματος της ΔΕΗ , εξετάστηκε καλύτερη η οργάνωση του αγώνα απέναντι σε αυτή την καταστροφική επιλογή και ο συντονισμός των κινητοποιήσεων που σχεδιάζονται σε ολόκληρο τον Ομιλο ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των Βουλευτών, η αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των πολιτών για τις επιπτώσεις αυτής της επιλογής αλλά και η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, των κοινωνικών οργανώσεων και των τοπικών κοινωνιών ενάντια στον ακρωτηριασμό της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει πως: «Υπενθυμίζεται πως με βάση τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκινούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία –Μέλη της προετοιμάζονται να δώσουν, με όρους κοινωνίας , έναν δυναμικό και ξεκάθαρο αγώνα για την ακύρωση των αποφάσεων που δίνουν τη χαριστική βολή στον Όμιλο ΔΕΗ και πλήττουν ανεπανόρθωτα το δημόσιο συμφέρον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ